Miljöpartist – javisst

Av William Eriksson 2015-04-16

Man saknar inte kossan förrän båset är tomt. Ett uttryck min mamma brukade använda när jag hävdade att det var dags att flytta hemifrån. Ett uttryck som tåls att tänka på för ”de gröna” i dagarna.

William ”Wille” Eriksson är före detta elitspelare i tennis. Eller som vi i redaktionen brukar uttrycka det: ”Ett avdankat tennisproffs”.

Nu pluggar han kriminologi när han inte skriver för Para§raf eller arbetar med Johan Falk-filmerna. När han började hos oss föryngrade han redaktionen betydligt med sina 20 år. Då var han lite tillbakadragen och tystlåten – men det var då det.

En del läsare har blivit provocerade av hans blogginlägg på temat: Jag är helt fantastisk. Andra har uppskattat ironin.

Hans blogginlägg finns att läsa här.

Visst hade hon rätt mamma. Stryka skjortor, laga mat och diska för hand var inte lika härligt som jag hade föreställt mig. Betala för såväl boendet som storhandlingen var ett uppvaknande man helst hade sluppit då men som visat sig vara en viktig lärdom nu. Mammas söndagsmiddag smakar nämligen ännu lite bättre nuförtiden när man kommer på besök som gäst.

   Jag undrar om Miljöpartisterna, och Fridolin i synnerhet känner på ungefär samma sätt när det handlar om Bromma flygplats. För MP är de särskilt graverande uppgifter som kommer fram om regeringens upphämtningar av ministrar på Bromma, på väg ut i världen. Det svenska regeringsplanet har alltså lyft från Arlanda, flugit fyra mil, för att sedan gå ned på Bromma och hämta upp ytterligare passagerare. Den tio minuter långa flighten har orsakat över fem tons koldioxidutsläpp och syftet har varit att bespara en minister tjugo minuters tågresa till Arlanda.

   En tågresa som Fridolin påstår är det snabbaste alternativet för alla som skall resa. Uppenbarligen gäller det dock inte stressade ministrar på väg till Bryssel för nätverkande. Då är det smidigare med en liten mellanlandning helt enkelt. Uppgifterna om detta okynnesflygande säger mig två saker.

   För det första att politiker återigen visar sig vara vårt lands mest taktlösa yrkesgrupp. För det andra att Bromma flygplats är en av de viktigaste knutpunkterna vi har i Sverige. För om såväl politiker som företagare inte kan klara sig utan den så kan jag inte se incitamenten att lägga ned den. Miljöaspekterna tänker ni. Det tänkte jag också – ända fram till i morse faktiskt – men nu har jag räknat bort den. Den kan ju trots allt inte vara så viktig. Några ton koldioxid hit eller dit spelar inte ens roll för en miljöpartist. Så länge man sparar lite tid så är allt förlåtet. Nu får man istället bita i det sura äpplet och inse att Bromma kanske inte är så dumt ändå. Vad var det mamma sa nu igen?

 

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev

Där får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill ibland extramaterial som inte publiceras på sajten. Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.

Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.

OBS: Vi efterfrågar inte ditt namn eller adress och än mindre ditt personnummer. Utan bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till. Du prenumererar här.

 

Bifogade filer:
Dom guldran.pdf

Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.