17 år utan sex

Av Ricard A R Nilsson 2016-09-13

Den 1 oktober har jag suttit 17 år i fängelse. Sex har under denna tid inte varit något jag har ägnat mig åt. Tror det eller ej, men denna avhållsamhet har varit helt frivillig från min sida.

   En fråga som ställts till mig genom åren från både medfångar och folk i det fria, är hur länge sedan det var som jag hade sex. Denna frågeställning kommer upp förvånansvärt ofta, ibland från personer som jag knappt känner. Svaret är i alla fall att inget intimt umgänge har skett under alla de år som fängelset utgjort min vardag. När jag dessutom berättar att det är frivilligt från min sida, då ifrågasätter de flesta min psykiska hälsa.

   Men mitt val är faktiskt ganska logiskt. Trots att jag har fått ett antal erbjudanden om besök från diverse beundrarinnor (mitt kändisskap, eller snarare ökändhet, har genom åren lockat en och annan av det motsatta könet), så har det varit lätt för mig att avstå. Det är nämligen ingen skillnad på sex eller något annat njutbart, att avhålla sig helt är lättare än att få lite då och då.

   Ta socker som exempel. Att äta socker skapar ett sug efter mer, att helt avstå blir därför lättare. Visst, första veckan kanske längtan efter något sött är stor, därefter minskar det dock, för att till slut helt försvinna.

   Dessutom är det sannolikt att intimt umgänge leder till djupare känslor. Att starta en relation i början av ett livstidsstraff med någon ny och sedan förvänta sig att hon ska vänta i 10 till 20 år, är inte bara orimligt, utan även själviskt. Vem är jag att be någon vara mig trogen och vänta under så lång tid?

   Det är först nu som jag känner mig mogen för en relation. Även om mitt straff ännu inte tidsbestämts, så är ändå den värsta tiden förbi. Nu är jag villig att släppa in en kvinna i mitt liv. Och till min stora glädje har jag fått kontakt med en helt fantastisk tjej. Hon gör mig lycklig och om allt vill sig väl kommer vi ha en framtid tillsammans. Också hon har ställt den berömda frågan, och mitt svar var, precis som ovan, helt ärligt. Vi diskuterade om 17 års avhållsamhet innebär att jag är oskuld igen? Något vettigt svar kom vi dock inte fram till. Jag hoppas det är som att cykla, har man en gång kunnat det, så sitter kunskapen kvar livet ut – det är bara att hoppa upp i sadeln igen.

 


   Ricard A R Nilsson har varit med som skribent från Para§rafs första dag. Han är dömd till livstids fängelse för mord och är inne på sitt sjuttonde år bakom murarna.

Under de här åren har han hunnit beta av ett antal fil kand och fil mag, och är idag Kriminalvårdens högst utbildade, generaldirektören inräknad.

Därtill har han skrivit två deckare ihop med författarkollegan Pierre Larancuent, Män utan nåd och Med döden som skugga. Ricard har även släppt böckerna En livstidsdömds dagbok och Under Kriminalvårdens grönrandiga påslakan. I dessa skildrar han det brutala fängelselivet.

Han bloggar numer här:

http://www.nilsson-larancuent.com/ricards-blogg/

Och twittrar här:

twitter.com/BakomGaller

Ett av Para§rafs honnörsord är inifrån. Vi ska så långt det är möjligt rapportera inifrån. Komma in under ytan. Ricard A R Nilsson skriver sina krönikor inifrån fängelsevärlden.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.