Jag fick förslag om ett slavkontrakt

Av Ricard A R Nilsson 2016-11-11

Som ökänd livstidsdömd - och aningen mindre känd författare och journalist - får jag ett stort antal brev från främlingar. En del innehåller fientlighet, andra bär på uppmuntran och komplimanger. Ett av de senaste föreslog ett erotiskt slavkontrakt.

   Min författarpartner Pierre Larancuent och jag, gav för några år sedan ut kriminalromanen ”Med döden som skugga”. Den innehöll en del sexscener, mördaren var nämligen kinky med en preferens för BDSM-inriktade rollspel.

   Denna bok har gett upphov till flertalet pikanta förslag över vad som kan göras i fängelsets besöksrum, men dessa kan jag spara till en annan krönika. Istället tänkte jag berätta om ett av de senaste breven jag fick, däri skrevs bland annat följande: ”… jag är själv aktiv inom kinkscenen … kanske ett 24/7-förhållande där ena parten låter den andra sätta upp alla regler och bestämma allt utifrån ett slavkontrakt skulle funka …”.

   Nu visar utdraget ovan inte riktigt hela sanningen gällande vad brevskrivaren var ute efter. Ledsen att behöva göra många av er besvikna, men faktum är att hon bara gav ett förslag till vad en uppföljare till ”Med döden som skugga” skulle kunna handla om. Brevet i sig var över två sidor långt med ett ganska specifikt utkast till en intrig. En helt okej handling, men lite för mycket sex, gränsen mellan kriminalroman och erotisk roman bör inte överskridas.

   Förvånansvärt många har genom åren föreslagit olika berättelser som skulle kunna bli böcker. En och annan har velat skriva tillsammans med mig, något jag alltid tackar nej till (förutom i ett fall, men även det lämnar jag till en framtida krönika). Jag har alltid undrat om alla författare får samma typer av brev eller om min annorlunda situation gör att folk i allmänhet är mer öppna i vad de skriver till mig om. Kan det vara så att min ställning som fånge gör att folk vågar vara mer öppna?

   Kanske ses jag som någon abstrakt person, som inte är verklig? Oavsett är det alltid intressant att få ta del av min läsande publiks tankar. För även om några slänger ur sig sin ilska, så gör det faktiskt inget. Målet med mitt skrivande är att påverka och väcka känslor. Även om positiva emotioner är att föredra, så kan även negativa känslor ibland leda till något gott. Men bäst är kanske när mitt skrivande väcker erotiska lidelser till liv, något som uppenbarligen sker – i alla fall utifrån min brevskörd att döma.

 


   Ricard A R Nilsson har varit med som skribent från Para§rafs första dag. Han är dömd till livstids fängelse för mord och är inne på sitt sjuttonde år bakom murarna.

Under de här åren har han hunnit beta av ett antal fil kand och fil mag, och är idag Kriminalvårdens högst utbildade, generaldirektören inräknad.

Därtill har han skrivit två deckare ihop med författarkollegan Pierre Larancuent, Män utan nåd och Med döden som skugga. Ricard har även släppt böckerna En livstidsdömds dagbok och Under Kriminalvårdens grönrandiga påslakan. I dessa skildrar han det brutala fängelselivet.

Han bloggar numer här:

http://www.nilsson-larancuent.com/ricards-blogg/

Och twittrar här:

twitter.com/BakomGaller

Ett av Para§rafs honnörsord är inifrån. Vi ska så långt det är möjligt rapportera inifrån. Komma in under ytan. Ricard A R Nilsson skriver sina krönikor inifrån fängelsevärlden.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.