2016 kan bli ett fantastiskt år

Av Ricard A R Nilsson 2016-12-12

Det sägs att allas liv kan destilleras ner till vissa centrala händelser som styr hur ens öde utvecklas. Inom kort är det dags för en sådan händelse i mitt liv. Jag ska infinna mig i Örebro tingsrätt, för att där få möjlighet att argumentera för en omvandling av mitt livstidsstraff.

   Min ständige advokat Björn Attnarsson kommer att finnas vid min sida. Mittemot kommer åklagaren att stå som motpart och till vänster om mig kommer domaren och rättens ledamöter att sitta och ta in all information som förhoppningsvis leder till att mitt straff tidsbestäms.

   Naturligtvis är det med ett visst mått av nervositet som jag inväntar denna ödets dag. Samtidigt ser jag framemot det väldigt mycket. På förhandlingsdagen kommer jag ha avtjänat 17 år, 2 månader och 13 dagar av min verkställighet.

   Denna tid har ägnats åt att förbättra mig själv och skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid. Min journalistik, mitt författande och alla timmar av psykologsamtal, har gett mig verktygen att klara av livet i frihet. Mitt sociala och professionella nätverk är stort och ett enormt stöd, som jag är otroligt tacksam för.

   Jag vet att det inte kommer bli lätt, men jag kommer kämpa och inte ge upp. Förutom att min andra chans inte får förspillas, så är det extra viktigt att jag inte gör alla de som tror på mig och som står bakom mig, besvikna.

   Detta och nästa år kan bli fantastiskt. Förutom att jag förhoppningsvis får tidsbestämt, så kommer min femte bok ut. Denna är skriven med min gode vän Pierre D Larancuent. Det blir vårt tredje gemensamma alster, våra två tidigare kriminalromaner ”Män utan nåd” och ”Med döden som skugga” har blivit rosade av både läsare och recensenter. Nu hoppas vi att den kommande kriminalnovellsamlingen ”När orättvisan segrar” går lika bra, helst ännu bättre. I december släpps den.

   Dessutom har ett nytt bokmanus som skrivits tillsammans med Henrik Benndorf, nyligen gått iväg till en massa olika förlag. Jag och Henke väntar ivrigt på en respons och hoppas på att vårt första samarbete betitlat ”En moders tårar” blir en succé.

   Jag längtar supermycket efter friheten. Att få umgås med min älskade mamma, pappa, syster, svåger och inte minst syskonbarn. Längtar efter mina vänner och bekanta. Dessutom fylls mitt hjärta av en nästan smärtfylld längtan efter min underbara flickvän.

   Hon lyser upp mitt liv på ett sätt som knappt går att beskriva. Jag är hopplöst förälskad i denna vackra, spralliga, roliga, starka och fantastiska kvinna. Min framtid har jag planerad och den är något jag ser framemot oerhört mycket. Hoppas bara att Örebro tingsrätt ger mig möjlighet att få uppleva den.

 


   Ricard A R Nilsson har varit med som skribent från Para§rafs första dag. Han är dömd till livstids fängelse för mord och är inne på sitt sjuttonde år bakom murarna.

Under de här åren har han hunnit beta av ett antal fil kand och fil mag, och är idag Kriminalvårdens högst utbildade, generaldirektören inräknad.

Därtill har han skrivit två deckare ihop med författarkollegan Pierre Larancuent, Män utan nåd och Med döden som skugga. Ricard har även släppt böckerna En livstidsdömds dagbok och Under Kriminalvårdens grönrandiga påslakan. I dessa skildrar han det brutala fängelselivet.

Han bloggar numer här:

http://www.nilsson-larancuent.com/ricards-blogg/

Och twittrar här:

twitter.com/BakomGaller

Ett av Para§rafs honnörsord är inifrån. Vi ska så långt det är möjligt rapportera inifrån. Komma in under ytan. Ricard A R Nilsson skriver sina krönikor inifrån fängelsevärlden.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.