De fyra konstigaste beundrarbreven till mig som fånge

Av Ricard A R Nilsson 2017-07-28

Under åren har jag fått beundrarbrev från okända kvinnor. Alla kända, eller snarare ökända, fångar får beundrarbrev i olika mängder och varierande karaktär. En del kvinnor som skriver till medialt uppmärksammade intagna verkar vara helt gränslösa. Här berättar jag om de fyra som förvånat mig mest.

   På fjärde plats finns en 23-årig tjej i ett brev som var adresserat till ”Trippelmördaren Ricard Nilsson” så bedyrade hon sin kärlek till mig i början av 2000-talet. Min kontakt med denna tjej höll i ett drygt år innan hennes översvallande känslor för mig som dömd mördare blev för mycket.

   Som trea på min topplista finns en kvinna i 40-årsåldern som skrev till mig för cirka fem år sedan. Det var strax efter att min och Pierres första roman ”Män utan nåd” hade publicerats. Det var en djupt religiös kvinna som tyckte att boken var alldeles för våldsam och som undrade om jag ”accepterat Jesus Kristus som min frälsare”. Mitt svar till henne blev kort och jag var tydlig med att någon vidare kontakt inte var intressant.

   Silverplatsen på denna topplista innehas av en blott 19-årig tjej som skrev till mig på Kumla år 2000. Hon hade en morbid fascination för mitt brott och ville ha detaljer kring själva mordet. I utbyte skulle hon komma och hälsa på för att som hon skrev ”få mig att glömma mitt straff”. Det brevet svarade jag inte ens på.

   Det tveklöst konstigaste beundrarbrevet som landat i min postskörd kom från en kvinna som ville inleda ett bdsm-förhållande där hon var den undergivna. I mitt svar förklarades att jag dels inte hade den läggningen och dels inte hade egna permissioner. Hon skrev tillbaka och tyckte att vi kunde inleda något i besöksrummen, vilket jag – av naturliga skäl – inte tyckte verkade särskilt genomtänkt.

 


   Ricard A R Nilsson  är dömd till livstids fängelse för mord, men fick under 2017 sitt straff tidsbestämt till 30 år. Under åren har han hunnit beta av nio universitetsexamina och är idag Kriminalvårdens högst utbildade, generaldirektören inräknad.

Ricard har släppt böcker, bland annat ”En livstidsdömds dagbok”. I hans författande skildras ofta det brutala fängelselivet.

Följ Ricard i sociala medier:

nilsson-larancuent.com/ricards-blogg

instagram.com/nilsson_ricard

twitter.com/ricardnilsson

Ett av Para§rafs honnörsord är inifrån. Vi ska så långt det är möjligt rapportera inifrån. Komma in under ytan. Ricard A R Nilsson skriver sina krönikor inifrån fängelsevärlden

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.