Fint folk och vi andra

Av Dick Sundevall 2017-08-05

Så har då fernissan krackelerat på ännu en framträdande politiker. Och som den sprack. Anders Borg, en gång hyllad och rent beundrad som finansminister, har supit till och blottat sig som en fotbollshuligan eller sverigedemokratisk riksdagsman av värsta sorten. Vad han gjort skulle vi andra bli åtalade och sannolikt dömda för. Brottsrubriceringen skulle vara sexuellt ofredande och olaga hot. Men tillåt mig tvivla på att Anders Borg ens bli åtalad.

   Vad som hänt enligt flera källor är att han på en tillställning med höjdare inom såväl näringsliv...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör men hans krönikor och debattartiklar är inga ledare, utan högst privata tankar och funderingar.

I närmare 40 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker, senast Det farliga Sverige, och många tusen artiklar genom åren.

Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med utmärkelsen Guldspaden och annat. Mest stolt är han över Ordfronts Demokratipris, ”för då väljs man ut bland hela befolkningen”.
På frågan om vad han tycker är det bästa han har gjort, svarar han:
– Mina tre barn.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.