Det är dags att kriminalisera telefonterrorismen

Av Andreas Magnusson 2017-08-19

Bevisligen funkar den organiserade telefonterrorismen alldeles utmärkt som företagsmodell men det innebär inte att vi medborgare önskar oss att bli terroriserade. En 37-årig man har nu i dagarna dömts av Södertörns tingsrätt för sabotage och förföljelse efter att ha ringt uppemot 40 samtal om dagen till vårdcentraler och människor som har arbetat där. Han har ringt sammanlagt 24 000 samtal.

   Mannen sägs lida av en allvarlig psykisk störning. Inget konstigt så långt. En person som ringer ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Nu är Andreas även en av Para§rafs krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.