Joakim Lamotte kallas rasist och förstår inte varför

Av Andreas Magnusson 2017-10-24

Jag skrev en krönika om Joakim Lamotte och reaktionerna lät inte vänta på sig. Många var positiva för att någon äntligen analyserat vad han egentligen håller på med. Andra var arga och talade om ett ”karaktärsmord”. De som inte gillade texten hävdade att den höll låg klass och att den var obehaglig. Men vad som höll låg klass och varför den var obehaglig fick jag aldrig riktigt veta.

   En del undrade varför jag hatade Joakim Lamotte så mycket att jag hade känt mig tvungen att skriv...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Nu är Andreas även en av Para§rafs krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.