Andreas Magnusson

Det är dags att komma ut som feminist

Av Andreas Magnusson 2018-02-14

Jag vet inte om det var när Göran Persson stolt berättade att han var feminist som jag fattade beslutet. Kanske var det istället när feministen Lars Leijonborg pratade om sin håriga pung i tjejprogrammet Silikon. Det kan också ha varit när Gudrun Schyman råkade vända på en mening och sa att alla män är Talibaner istället för att säga att alla Talibaner är män. Men feminist… Nej, det kändes antingen för mesigt eller för vansinnigt.

   Jag har sedan dess konsekvent vägrat att kalla mig feminist vilket har brukat reta upp mina kloka...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


 Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han medarbetar emellanåt på DN Kultur. Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.