Är Alf Robertsons Sverige också mitt Sverige?

Av Andreas Magnusson 2018-05-31

Jag satt på passagerarsätet i en Peugeot en vacker dag i maj. Vägen slingrade sig runt sjön och sedan upp till Håverudsakvedukten som hålls samman av 33 000 nitar. Trots 150 års konstant utsatthet för vatten har ingen av dem någonsin behövt bytas ut. Svensk kvalité när den är som bäst. Där och då var känslan av nationell stolthet så gott som maximal även om bilen var fransk.

   Och som om det inte vore nog: I bilstereon Alf Robertsons ”Mitt land” – låten som börjar ”Jag är ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religion och etik. Han är också deltidsmusiker och har nyligen startat You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att med pedagogiska reflektioner tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor. Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han medarbetar emellanåt på DN Kultur. Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.