Tipsa mig gärna om en hederlig bank

Av Börje R P Carlsson 2019-03-05

När Danske Bank avslöjades som en penningtvättinrättning som styrdes av girighet önskar jag att det någonstans skulle gått att utläsa hur mycket banken tjänade på dessa penningtvättar. Jag har svårt att tro att bankernas urmoder i Danmark gör dessa transaktioner gratis eller säljer sina taskor till räven för en spottstyver. Med de gigantiska belopp det handlar om behövs ingen procentuellt stor vinst för att ge ofantliga inkomster. Nu har även Swedbank avslöjats och återigen Nordea.

   Motsvarande hundra miljarder svenska kronor ger bara vid ett par procents intäkter mer än 2 000 0...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Börje Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.