Cristiano Ronaldo

Står Sverige upp för kvinnors rätt?

Av Börje R P Carlsson 2019-03-29

Ja, naturligtvis gör vi väl det?. Vi går väl i täten och slåss för kvinnors lika värde? Politiker slår sig för bröstet och försöker till varje pris visa sin framsynthet, sin feminism och sin djupa kamp och engagemang. Men är det – till varje pris?

   Vi får väl se hur det blir med det den 10 augusti 2019. Då kommer en fotbollsmatch att spelas i Sverige. En match mellan Juventus och Atlético Madrid.

   Det är matchernas match det här året och det kommer att följas av tusentals supportrar från både Italien och Spanien.

   Matchen kommer att bli en fjäder i hatten för Sverige och det svenska fotbollsförbundet som lyckats tillskansa sig matchernas match. Eller…

   Hur gick detta till? Matchen skulle ju egentligen avgöras i USA? Varför flytta denna kassako från de stora pengarnas land till Sverige? Inget ont om Sverige, jag älskar Sverige men Sverige och USA spelar inte i samma liga när det handlar om pengar.

   Juventus stora stjärna Cristiano Ronaldo vågar inte åka till USA efter en grov våldtäkt som han är misstänkt för. Misstankarna är starka så jag är övertygad om att det skulle räcka till för en fällande dom. Skulle Ronaldo sätta, om så bara sin vänsterfot i USA är jag övertygad om att han skulle gripas och häktas utan att kunna bli frigiven mot borgen.

Vi är både glada och stolta att återigen välkomna International Champions Cup till Friends Arena och ser fram emot toppmötet mellan Atlético Madrid och Juventus, säger Marie Lindqvist, vd för Stockholm Live, i ett pressmeddelande.

   Vi är glada och stolta över att få härbärgera den misstänkte våldtäktsmannen Cristiano Ronaldo, säger egentligen Marie Lindqvist. Så mycket var kampen för kvinnan värd.

   Men Ronaldo är väl bara misstänkt och fram till en fällande dom ska han väl anses vara oskyldig? Jovisst, men misstankarna är starka och styrks av att kvinnan redan dagen efter våldtäkten gjorde anmälan, kunde genomgå en läkarundersökning där hennes sargade underliv styrkte hennes berättelse. Här säkrades också DNA.

   För att få tyst på kvinnan betalades ett antal miljoner. Kvinnan mådde riktigt dåligt och kunde inte hålla avtalet om att inte namnge våldtäktsmannen. Cristiano Ronaldo.

   Nu har ni hela bilden klart för Er. Trots att International Champions Cup är en internationell cup spelas de flesta matcherna i USA, några få i Asien och ännu färre i Europa och nu har lilla Sverige tilldelats kanske den största matchen av dem alla.

   Jamen då kan det väl vara försvarligt att inte lägga alltför stor vikt vid det kvinnliga offret eller att tvinga en, enligt olika rykten, notorisk våldtäktsman att åka till USA där han kan bli häktad och få misstankarna utredda och kanske sona sina brott.

   Så med hjälp av internationella fotbollsorganisationer, Fifa, Uefa och svenska fotbollsförbundet i maskopi med sliriga advokater får Ronaldo all hjälp han kan behöva för att hålla sig undan rättvisans kvarnar.

   Nu kanske svensk polis kan visa sin inställning till kvinnors kamp. Kontakta USA och begär en amerikansk efterlysning och när Ronaldo sätter sin vänstra doja i Sverige så griper ni honom och utlämnar honom till USA. Ingen, inte ens Cristiano Ronaldo, står över lagen.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.

 


    Börje Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.