Veckans värsta
Donald Trump. Foto: Patrick Semansky AP/TT

Diktaturers ordning och Sverigedemokraternas

Av Hans Westerlund 2020-02-22

Om du frågar dig ifall Trump skulle tacka nej till att vara president på livstid, vad tror du han skulle svara? Om han kunde avskaffa kongressen eller utse dess ledamöter? Skulle han säga nej? Om han skulle kunna införa förhandsgranskning av CNN eller andra nyhetsmedia han inte gillar? Hur skulle han reagera? Hade han velat kunna utse sin efterträdare? Ge presidentämbetet i arv?

Det är frågor man kan ställa, för att undersöka en ledares syn på demokrati och diktatur. Och den sy...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Hans Westerlund arbetar sedan drygt tio år som personligt ombud, där han stöttar personer med psykisk ohälsa i kontakten med myndigheter och vård. Tidigare har han arbetat inom Kriminalvården och Försäkringskassan. Han har ett långvarigt intresse för samhällsfrågor och med en utbildningsbakgrund inom både socialantropologi och psykologi, tycker han det är viktigt att kunna ha många olika perspektiv.
Hans är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.