Veckans värsta
Ebba Busch. Foto: Simon Rehnström / SvD / TT

Ebba Busch går från klarhet till klarhet

Av Börje R P Carlsson 2020-11-28

Mitt under en Coronapandemi besöker Ebba Busch gång på gång en äldre man. Inte av människokärlek för att lyfta mannens tristess utan för att övertala denne att sälja sitt hus med en fantastisk sjötomt. Efter ett antal försök, jag kan framför mig se hur Ebba lutar på huvudet och klipper med ögonfransarna för att förmå mannen att skriva på, lyckas hon förmå mannen att skriva under.

Dessa handlingars underskrifter har, om jag förstår saken rätt, också senare genom Ebbas agerande bevittnats. Jag förstår inte riktigt hur detta gått till eftersom signalerna är lite otydliga.

Att mannen var ovillig och behövde övertalas framgår tydligt av antalet besök. Mitt under en brinnande Coronapandemi där FHM framhåller vikten av att hålla distans för att skydda de äldre, besöker denna fala kvinna gamlingen ett antal gånger.

Jag kan förstå att mannen var ett lätt byte för ett yrväder som Ebba och slutligen kände sig tvingad och pressad att skriva under.

När Ebba fjärmat sig börjar mannens hjärna att fungera och han börjar undra vad han egentligen gjort. Kort sagt, han ångrar sig och vill avbryta den pågående affären.

Ebba börjar nog förstå att hennes anseende blir naggat i kanten och säger sig därför vara villig att låta avbryta affären. Efter några dagars betänketid och stöttning från andra likasinnade ångrar hon sig nu och försöker på alla sätt fullfölja affären med hot om stämningar.

Jag lyssnade med ett halvt öra när Ebba första gången intervjuades om denna tveksamma affär och jag uppfattade henne som att hon skulle avbryta affären och låta åldringen behålla sitt ”dåliga hus” som Ebba genom kontakter fått alldeles för lågt värderat.

I Sverige är muntliga överenskommelser och löften lika bindande som skriftliga men oftast är det betydligt svårare att bevisa vad som sagts och gjorts.

Här står således ett skriftligt kontrakt mot det löfte som Ebba i massmedia lämnade och vilket kontrakt/löfte ska då gälla? Naturligtvis det senaste där Ebba lovar avbryta affären inför ett mediauppbåd.

Ebba kanske håller på med en förhalningstaktik i hopp om att gamlingen skall avlida i Covid innan det blir rättslig prövning?

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


    Börje Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.