Nyhetssammandrag söndag 1 maj 2022

Publicerad 2022-05-01

Man skuren i halsen – kvinna gripen, ytterligare två män är gripna för påskupploppen, en brittisk parlamentsledamot för högerpartiet Tories har avgått efter att ha tittat på porr i parlamentet och i Sverige ökar stödet för en anslutning till Nato. Det är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

En kvinna i 30-årsåldern har gripits i Bäckefors misstänkt för att ha skurit en man i halsen. Polisen fick initialt uppgifter om att mannen skulle ha blivit huggen med en yxa, men det visade sig vara felaktigt.

– Han har blivit skuren med någon form av vasst föremål i halsen,  säger Göran Carlbom, vakthavande befäl i polisregion Väst, till NWT.

Kvinnan är misstänkt för grov misshandel.

Ytterligare två män har gripits för påskupploppen i Örebro. De två männen som är i 20- respektive 30-årsåldern misstänks för grovt sabotage mot blåljusverksamhet. Totalt sitter tre personer anhållna i Örebro.

Brittisk ledamot porrsurfade i parlamentet. Den konservative parlamentsledamoten Neil Parish avgår sedan det framkommit att han två gånger tittat på porr i brittiska underhuset.

Själv hävdar han att första gången var helt oavsiktlig, att han egentligen letade efter en hemsida om traktorer.

– Jag hamnade på en annan sida med ett snarlikt namn och jag tittade ett tag vilket jag inte skulle ha gjort, säger han till BBC.

Men den andra gången letade han själv upp porrsajten.

– Det var avsiktligt, det hände medan jag satt och väntade på en omröstning i kammaren, förklarar han.

Stödet för svenskt Natomedlemskap fortsätter att öka. Den senaste mätningen visar en ökning från 51 till 54 procent för. För drygt två veckor sedan var stödet 45 procent.

Andelen som är emot ligger stadigt kvar på 24 procent.

Det är framförallt S-väljare som har blivit mer positiva till ett Natomedlemskap.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.