Nyhetssammandrag fredag 13 maj 2022

Publicerad 2022-05-13

En polis har dömts för misshandel, man hittades skottskadad i Gislaved och en svensk man har dömts för ett avrättningsliknande mord i Danmark. Det är det senaste dygnets nyhetssammanfattning.

En polis från Halland döms för misshandel efter att ha slagit ett knytnävsslag i ansiktet på en berusad och handfängslad man.
Det var i våras som en berusad man omhändertogs av polis och fördes till arresten för att nyktra till.
Den dömda polisen anklagade mannen för att ha skallat honom. Händelseförloppet fångades dock av en övervakningskamera, som visar att den berusade mannen aldrig skallade polisen.

En man i 25-årsåldern har hittats skottskadad i Gislaved. Enligt Polisen har mannen skjutit sig själv av misstag när han hanterat ett vapen.
Det är ännu oklart om mannen fått allvarliga skador. Han ska vara vaken och talbar och har förts till sjukhus med ambulans.
Polisen uppgav först att mannen hittats inne på en toaletts pizzeria, men sa senare att händelsen ska ha inträffat utomhus.
– Det är rätt många oklara uppgifter i det här ärendet, säger Polisens presstalesperson Björn Öberg. Mannen och en kvinna i 20-årsåldern har gripits misstänkta för grovt vapenbrott.

13 års fängelse för svensk i Danmark. Mordet på en dansk bondgård för två år sedan liknades av åklagaren vid en avrättning – offret sköts med revolver och eldades sedan upp.
Efteråt las de förkolnade resterna av kvarlevorna i två oljetunnor, som fraktades till ett lager.
Nu har en 54-årig svensk fått straffet fastställt av hovrätten. Det blev 13 års fängelse för mord och brott mot griftefriden.
En annan svensk man döms samtidigt till tio månaders fängelse för brott mot griftefriden.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.