Nyhetssammandrag söndag 12 juni 2022

Publicerad 2022-06-12

Premiär för Polisens mobila fyllecell, man flydde med livboj efter bråk på krogen och Nya Zeeland planerar att beskatta kors och fårs pruttar och rapar. Det är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Premiär för Polisens mobila fyllecell. Under den pågående musikfestivalen Sweden Rock i Sölvesborg testar Polisen för första gången sin nya rullande nationella fyllecell storskaligt, rapporterar P4 Blekinge.
Den mobila enheten är en stor trailer med kala sterila väggar och brits i ett hörn. Det finns fyra arrestceller där 16 personer kan tas om hand, personalutrymmen och toalett.
– För oss handlar det om att vi slipper ligga på vägarna och transportera folk till arresten i Karlshamn så vi sparar tid och resurser, säger Polisens kommunikatör Thomas Johansson.

 Man flydde med livboj efter bråk. En man i 35-årsåldern räddades igår ur Nyköpingsån efter att ha legat i vattnet med en livboj i flera timmar, rapporterar SVT Nyheter.
På lördagsmorgonen kontaktas Polisen av fiskare som upptäckte mannen i vattnet. Han uppgav att han hamnat i bråk med flera personer på en restaurang och tog sin tillflykt till vattnet med hjälp av en livboj.
Den berusade mannen fördes till sjukhus men var vaken och talbar.
– Jag har jobbat väldigt länge som polis, och har aldrig hört en sådan här version tidigare. Men allt gick ju bra, säger Lennart Ahlin, vakthavande befäl vid Polisen.

Nya Zeeland vill beskatta kors och fårs pruttar och rapar i ett försök att komma åt ett av landets främsta utsläpp av växthusgaser, rapporterar BBC.
Om förslaget skulle bli verklighet är Nya Zeeland det första land i världen att beskatta bönder för metangasen som deras djur släpper ut.
Närmare hälften av landets utsläpp av växthusgaser kommer från lantbruket, det mesta rör metangas.
Utsläppen från lantbruket har dock inte tidigare räknats med i handeln av utsläppsrätter, vilket har kritiserats av de som anser att regeringen inte gör tillräckligt för att motverka global uppvärmning.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.