Nyhetssammandrag söndag 19 juni 2022

Publicerad 2022-06-19

Lunch med finansman kostade över 190 miljoner kronor, polisingripande vid svensexa och man som hjälpte mördare fly döms till fängelse. Här är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Varje år auktioneras det ut en lunch med den legendariske finansmannen och miljardären Warren Buffet – grundare och ordförande av investeringsbolaget Berkshire Hathaways.
När budgivningen denna gång stängts på Ebay, så visade det vinnande budet sig ha landat på 19 miljoner dollar, cirka 190 miljoner kronor.
Pengarna går till välgörenhetsorganisationen Glide som hjälper fattiga och hemlösa. Den som lade det vinnande budet vill vara anonym.

Som taget ur en film. Två maskerade män tvingar – med vad som verkar vara våld – in en man i en bil och kör iväg. Ett vittne ringer genast Polisen och anmäler kidnappningen.
Enligt Tove Hägg, Polisens presstalesperson, så berättade vittnet att en man släpades in i ett fordon.
Med blåljus och sirener stoppades fordonet. Men det misstänkta offret visade sig var en man som ”kidnappats” till sin svensexa.
Efter att missförståndet utretts fick sällskapet åka vidare och den förlovade mannen fick fira en sista gång innan han ingick i giftermålets bojor.

Det var den 9 april 2021 när en man knivskars till döds i Göteborg. Flera misstänkta greps, men en 23-åring undkom Polisen och häktades i sin frånvaro.
Efter att ha levt gömd så försökte han efter en månad att fly landet. Det var när han stod framför en passkontrollant som den efterlyste åkte fast.
Den misstänkte hade lånat ett pass av en vän som inte var särskilt lik honom och dessutom skilde det tio centimeter i längd mot vad som framgick i passet.
Nu döms den person som lånade ut sitt pass till fängelse för främjande av flykt.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.