Nyhetssammandrag tisdag 12 juli 2022

Publicerad 2022-07-12

Mordet i Almedalen rubriceras som terroristbrott, butiksanställda blev avlyssnade och två 19-åringar har häktats misstänkta för ett mord i Göteborg. Det är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Mordet på Ing-Marie Wieselgren i Visby under Almedalsveckan rubriceras som terroristbrott genom mord, uppger Åklagarmyndigheten.
32-årige Theodor Engström misstänks även för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord.
”Säkerhetspolisen kommer att bedriva förundersökningen under ledning av åklagare på Riksenheten för säkerhetsmål.”, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

En butiksägare i Jönköping har polisanmälts av sina anställda, skriver Jönköpings-Posten.
Under en fikarast ska personalen ha upptäckt att de blev avlyssnade, efter att de hittat en dold diktafon, med en pågående inspelning, i en hylla.
De anställda lämnade företaget när avlyssningen uppdagades.
Arbetsgivaren säger till tidningen att diktafonen låg där för att de ville kontrollera om obehöriga befann sig i butiken efter stängning.

Två 19-åriga män har häktats som misstänkta för mordet i Länsmansgården i Göteborg i förra veckan. Det var en man med kopplingar till gängmiljön på Hisingen som sköts till döds på öppen gata.
De är på sannolika skäl misstänkta för mordet, men uppger i tingsrätten att de nekar till brott. Rätten beslutar även att de två ska vara häktade med restriktioner och de får alltså inte kommunicera med omvärlden under häktestiden.
Ytterligare en man, 20 år gammal, har häktats på sannolika skäl för medhjälp till mord.
En av de två 19-åringarna som misstänks för mordet är välkänd av Polisen sedan tidigare. Han har av vittnen i polisförhör pekats ut som det tilltänkta offret när en känd gängledare från det kriminella nätverket Norra Biskopsgården nyligen utreddes för mordförsök. Gängledaren dömdes till 12 års fängelse efter att ha huggit en man med kniv.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.