Nyhetssammandrag söndag 17 juli 2022

Publicerad 2022-07-17

Våldtäkt i lekpark i Nyköping, bilfirma beskjuten i Norrköping, mord i Lindesberg och djurplågeri i Rågsved. Det är det senaste dygnets nyhetssammandrag.

Polisen har larmats om en våldtäkt vid en lekpark i Nyköping. Enligt larmen ska en man ha dragit in en kvinna under en rutschkana och sedan våldtagit henne där.
– En kvinna ringer polisen och uppger att hon varit på en lekpark. Då är det någon som kommer bakifrån och sedan dragit in henne under rutschkanan, säger Laila Eriksson, ledningsbefäl för Polisen i region Öst.
Kvinnan är i 35-årsåldern och har förts till sjukhus för kontroll. Det finns ingen misstänkt i nuläget.
– Vi har gjort alla moment. Haft hund på plats och sökt igenom området, säger Laila Eriksson.

En bilfirma i ett industriområde i Norrköping har blivit beskjuten. Polisen larmades om händelsen under natten efter att en inringare upptäckt skotthål i en bil som stått parkerad vid bilfirman.
– Inringaren har uppmärksammat skotthål i fordonet och fönsterrutor. Vi har hittat hylsor och spärrat av området, säger Laila Eriksson, ledningsbefäl för polisen i region Öst.
Ingen person skadades vid skottlossningen. Händelsen rubriceras som grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

Kvinna hittad livlös – man anhållen misstänkt för mord. Klockan 12.09 inkom ett larm till Polisen.
Väl på plats påträffas en 25-årig kvinna livlös i en lägenhet i Lindesbergs kommun. En 40-årig man är nu anhållen, skäligen misstänkt för mord.
Polisen är förtegen om händelsen och de genomför nu ”sedvanliga utredningsåtgärder” såsom vittnesförhör och teknisk undersökning.
– Det vi utreder är just nu ett mord men det är för tidigt att säga något mer, säger Olle Lund, presstalesperson i polisregion Bergslagen.

Två kvinnor misstänks för att ha sparkat på två hundar i en hundrastgård i Rågsved i Stockholm.
En av hundarna ska ha skrikit till, skriver Polisen på sin hemsida. Polisen har kontrollerat kvinnorna som nu misstänks för djurplågeri och olaga hot.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.