Nyhetssammandrag torsdag den 18 augusti 2022

Publicerad 2022-08-18

Tvåbarnsmamma döms till 34 års fängelse för att ha använt twitter felaktigt, man höggs med machete efter fotbollsmatch, kvinna anmäler GB Glace till Konsumentverket och en man har hittats död i ett jakttorn.

En saudisk tvåbarnsmamma har dömts till 34 års fängelse för att hon haft ett Twitterkonto och re-tweetat regimkritiska inlägg.
De har bland annat handlat om krav på att politiska fångar i Saudiarabien ska släppas.
Kvinnan studerar vid universitetet i staden Leeds i Storbritannien och var på semester i sitt hemland då hon först fick ett treårigt fängelsestraff för att ha använt en ”otillåten webbsida”.
Straffet skärptes sedan till 34 års fängelse och utreseförbud från Saudiarabien.

En 31-årig man har mördats i Zimbabwe efter ett bråk om en fotbollsmatch. Mannen och hans bror besökte en flaskbutik i staden Mbembesi för att se på matchen mellan Manchester United och Brentford.
Då matchen var slut hamnade brodern i bråk med en annan man som också sett på matchen. 31-åringen försökte försvara sin bror varpå han höggs ihjäl med en machete.
Den misstänkte gärningsmannen flydde efter dådet och är fortfarande på fri fot.

En kvinna i Alingsås har anmält GB Glace till Konsumentverket. Detta efter att de, enligt kvinnan, smyghöjt priset på klassikern Piggelin.
Kvinnan hävdar i sin anmälan att företaget har höjt priset på Piggelin i flerpack samtidigt som antalet glassar i förpackningen minskat från 15 till 10 stycken.
”De tror tydligen att deras kunder är helt korkade och omedvetna. Det kan ju ändå inte vara ok?” Står det bland annat i anmälan.
Kommunikationsansvarig på GB Glace, Sandhya Forselius, säger till Aftonbladet att företaget inte känner till att en anmälan gjorts men att Konsumentverket endast kontaktar berörda företag i de fall då de ämnar följa upp anmälan.
Vidare säger hon att det är återförsäljare och butiksinnehavare själva som sätter priser på varor och att priserna därför varierar i olika butiker.

Polisen larmades under gårdagen till ett skogsparti i Eksjö, där en man hade hittats död i ett jakttorn. Polisen inledde en undersökning om misstänkt grovt brott och två personer togs in till förhör.
De släpptes dock kort därefter då man efter en teknisk undersökning kunde konstatera att inget brott låg bakom dödsfallet.
Polisens teori är nu istället att mannen blev attackerad av ett vildsvin i skogen, skadades och flydde upp i jakttornet där han sedan avled av sina skador.
En rättsmedicinsk undersökning kommer att göras då dödsorsaken är oklar. Polisen undersöker nu den avlidne mannens vapen för att se om det avlossats, och eftersöksjägare söker av ett område kring olycksplatsen för att undersöka om ett skadeskjutet vildsvin rör sig i skogen.

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.