Nyhetssammandrag tisdag den 27 september 2022

Publicerad 2022-09-27

Putin beviljar Edward Snowden ryskt medborgarskap, mordförsök på galleria i Stockholm, brand hos Coop i Kristianstad och dubbel våldtäkt i Stockholmsförort.

Visselblåsaren Edward Snowden har under de senaste åren bott i Ryssland för att undvika utvisning och att då ställas inför rätta i USA, där han riskerar åtal för att ha läckt hemlig information om den amerikanska underrättelsetjänstens massövervakning av befolkning både i Amerika och resten av världen.
Nu har president Putin beviljat honom medborgarskap.

Under måndagen attackerade en man en annan person med ett stickvapen inne på en galleria i Norrmalm, Stockholm. Ordningsvakter kunde gripa gärningsmannen på plats som sedan hämtades av polis och anhölls misstänkt för försök till mord.
Brottsoffret plåstrades om på en närliggande vårdcentral och uppges inte ha fått några allvarliga skador. Upprinnelsen till attacken är ännu okänd.

En brand utbröt i en Coop-butik i centrala Kristianstad i Skåne, under måndagsmorgonen. Elden kunde begränsas till affären, men till följd av rökutvecklingen tvingades gallerian hålla stängt. Själva Coop-butiken kommer hålla stängt i 3-4 veckor för sanering.
Ingen person skadades i samband med branden. Det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

Två kvinnor våldtogs i en lägenhet i Järfälla, Stockholm under natten till måndagen. Polis tillkallades omedelbart och de två männen, som är i 30- och 35-årsåldern, kunde gripas på plats.
Kvinnorna fördes till sjukhus med ambulans. En förundersökning om grov våldtäkt har inletts.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.