Nyhetssammandrag torsdag 20 oktober 2022

Publicerad 2022-10-20

Fem års fängelse för att ha huggit grannen, tonårspojke körde på polis, cyklist körde ner i slukhål och den årliga listan över de mest lånade böckerna på Sveriges två största anstalter.

En kvinna från Värmland som högg sin granne i axeln har nu dömts till fem års fängelse för mordförsök. Hon har under hela förundersökningen och rättegången nekat till brott.
Av oklara skäl hade osämja uppstått med grannen som fått kvinnan att tappa fattningen. Utöver fängelsestraffet, dömdes hon till att betala 250 000 kr i skadestånd till brottsoffret.

Under tisdagskvällen skulle Polisen i Bromölla i Skåne stoppa en bil som verkade ha en ovanligt ung förare.
Tonårspojken som framförde fordonet körde dock på en polisman, men kunde ändå omedelbart gripas misstänkt för grov misshandel. Enligt uppgift ska polisen inte ha behövt uppsöka sjukhus.

Det var under onsdagsmorgonen som en cyklist åkte på Kanalgatan i Kristianstad, Skåne, och plötsligt ramlade ner i vad som beskrivits som ett slukhål.
Av de uppgifter som inkommit från Polisen så var hålet cirka 1,5×1,5 meter stor och nästan två meter djupt. Cyklisten kunde hjälpas upp och inga allvarliga skador har rapporterats.
Enligt den utredning som gjorts så tycks det vara en vattenläcka som ligger bakom hålets uppkomst.

Dagens Juridik presenterar än en gång de 20 mest lånade böckerna på anstalterna Kumla och Hall. I topp ligger Diamant Salihu, men sin bok ”Tills alla dör”.
Annars är intresset stort för böcker om svensk kriminalitet, såsom Ann Thörnqvists bok om Södertäljenätverket, ”Följ fucking order” och Joakim Palmkvists ”Den undre världen”.
Även Solvallamördaren Janne Raninens “Bakom murarna” är populär.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.