Jimmie Åkesson

En del bilder säger faktiskt mer än tusen ord

Av Dick Sundevall 2022-10-21

Visst, tusen ord kan säga väldigt mycket – ofta mer än vissa intetsägande bilder. Men då och då kan en bild, eller som i det här fallet två bilder, säga så oerhört mycket mer. Scrolla ner en bit i texten så finns de där. Bildcollaget och vidhängande texter, har vi fått tillsänt oss från en av Para§rafs läsare.

När Jimmie Åkesson blir oerhört upprörd i TV för att någon påtalar Sverigedemokraternas nazistiska rötter, tänker jag varje gång på det faktum att de tyska nazisterna inte heller beskrev sig som nazister.

De använde aldrig ordet nazister om sitt parti eller dess politik. Men den politik de förde var tveklöst nazistisk. Och de kom till makten genom att konservativa demokratiska partiers ledare släppte fram dem.

Såväl tyska konservativa ledare som en del andra europeiska konservativa stod inte upp mot nazisterna, utan tvärtom ansåg att man kunde samarbeta med dem – och lita på dem.

Därav nedanstående tänkvärda bildcollage och vidhängande text, som vi fått från Nils Sköld i Köping.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


   Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör och ansvariga utgivare men hans krönikor och debattartiklar är inga ledare, utan högst personliga tankar och funderingar.
I närmare 40 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker och många tusen artiklar genom åren.
Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med utmärkelsen Guldspaden och annat. Mest stolt är han över Ordfronts Demokratipris, ”för då väljs man ut bland hela befolkningen”.
På frågan om vad han tycker är det bästa han har gjort, svarar han:
– Mina tre barn.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.