Nyhetssammandrag lördag 22 oktober 2022

Publicerad 2022-10-22

Giraff dödade ettåring, kvinna gick runt med svärd i resecentrum, 15 års fängelse för dubbel knivattack och man dömd till livstids fängelse för att ha slängt en kvinna i ett gruvhål.

På naturreservat Kuleni Game Park i Sydafrika blev en ettårig flicka ihjältrampad av en giraff.
Flickans mamma arbetade som guide och blev mycket svårt skadad vid incidenten. Den pågående utredningen har inte gett någon förklaring till vad som hänt.
Ansvariga för parken har hittills varit väldigt fåordiga. Det är ytterst ovanligt att giraffer går till attack, om det inte är så att skyddar sina barn. Om det är vad som hänt i detta fall är ännu oklart.

Ett mindre kaos utbröt på resecentrum i Skövde när en kvinna som verkade narkotikapåverkad gick runt med ett svärd.
Flera resenärer ringde 112 och inom kort var polis på plats. Kvinnan greps och förutom svärdet så hittades även tre knivar.
I samband med gripandet dödshotade hon en person. Kvinnan är nu misstänkt för grovt brott mot knivlagen, förberedelse till mord och narkotikainnehav.

I mars högg en 21-årig man två personer i Kalmar. Det var i samband med ett rånförsök mot en OKQ8-mack som en anställd höggs flertalet gånger i benet.
Bara några timmar senare högg samma gärningsman en tonårskille 27 gånger. Förutom fängelse i 15 år, dömdes han även till att betala mer än 240 000 kr i skadestånd till de två brottsoffren.

I slutet av april hittade en privatperson en svårt skadad kvinna i ett gruvhål i skogen i norra Västmanland.
Den 41-årige man som greps för dådet har nu dömts för grov våldtäkt och försök till mord till livstids fängelse och livstids utvisning.
I domen framgår att gärningsmannen även kastade tegelstenar på kvinnan när hon var i hålet. Det är ovanligt att en person dömds till livstids fängelse när inget mord har begåtts.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.