Nyhetssammandrag onsdag 2 november 2022

Publicerad 2022-11-02

Polis får sparken efter misshandel, oktober var den dyraste månaden någonsin för diesel, fem års fängelse för våldtäkt på drogade flickor, två döda efter helikopterkrasch i Norge och amerikansk rappare ihjälskjuten i Houston.

Polis får sparken efter misshandel. En polis i Västervik blir av med jobbet efter att ha fällts för misshandel under ett ingripande, rapporterar Västervik-Tidningen. Polisen var åtalad för två fall av misshandel och friades i det ena fallet.
Det andra fallet inträffade för några år sedan vid ett ingripande under ett pågående personrån i ett hus. Polisen dök upp tillsammans med två kollegor, men hamnade under en stund ensam med gärningsmannen i ett rum.
Polisen hävdar att rånaren var aggressiv och att han blev rädd för att rånaren skulle komma åt tjänstevapnet. Rånaren säger, å andra sidan, att han inte var särskilt motsträvig.
Även om vad som hände sen råder det oklarheter. En av polisens kollegor har uppgett att polisen delade ut två knytnävsslag mot rånarens ansikte, vilket stämmer överens med rånarens skador.
Polisens personalansvarsnämnd meddelade redan i våras att om polisen fälldes för något mer allvarligt än ringa misshandel skulle han bli av med jobbet.
På grund av den förlorade anställningen dömdes den avskedade mannen endast till villkorlig dom av tingsrätten.

 Oktober var den dyraste månaden någonsin för diesel. Snittpriset för diesel under oktober låg på 27,6 kr/liter och gör månaden till den dyraste någonsin, enligt TT.
Bensinens dyraste månad var i somras, då kostade en liter 23,54 kronor. I oktober låg snittpriset på 21,57 kronor per liter.
November inleds lite billigare och dieselpriset sänks med 50 öre och bensinpriset med 25 öre på tisdagen.

Fem års fängelse för våldtäkt på drogade flickor. En man i 25-årsåldern döms till fängelse i fem och ett halvt år för att han drogat och våldtagit två flickor vid flera tillfällen under en längre tid.
Tingsrätten anser att mannen varit särskilt hänsynslös, skriver Borås Tidning.
Flickorna, som var under 15 år, pressades att ta droger och alkohol före våldtäkterna. Mannen sa till flickorna att han själv var 17 år.
Han hotade också att sprida förnedrande bilder på flickorna, och döms även för detta.
En av de drabbade flickorna befann sig i Borås vid brotten. Den andra har utsatts för brott på olika platser i landet.
Mannen, som är från Västsverige, nekar till brotten. Han medger att han haft sex med flickorna, men säger sig inte ha vetat att de var minderåriga.
Han ska även betala skadestånd på omkring 150 000 kronor till var och en av flickorna.

Två döda efter helikopterkrasch i Norge. Två personer har omkommit i en helikopterolycka i norska Verdal, rapporterar Dagbladet.
En sök- och räddningsinsats pågår nu i området. Enligt räddningstjänsten ska totalt tre personer ha befunnit sig ombord på helikoptern.
– Läget är fortfarande lite oklart, men det är en fruktansvärt sorglig händelse som drabbar ett ganska litet lokalsamhälle, säger Verdals borgmästare Pål Sverre Fikse.
Det är oklart vad som orsakat olyckan men enligt NRK låg en tät dimma över området.
Larmet ska ha kommit in från en uppringare som haft kontakt med piloten.

 Amerikansk rappare ihjälskjuten i Houston. Den amerikanska rapparen Kirshnik Khari Ball, mer känd som Takeoff, har skjutits till döds, skriver TMZ.
Takeoff, som är en del av hiphoptrion Migos, sköts sent under natten i en bowlinghall i Houston, Texas.
Bilder som TMZ har tagit del av uppges visa hur Migos-medlemmen Quavo sitter hukad över den 28-årige rapparen som ligger blodig och livlös på golvet.
Enligt uppgifter till nöjessajten vårdas ytterligare två personer på sjukhus efter skjutningen.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.