Nyhetssammandrag onsdag den 9 november 2022

Publicerad 2022-11-09

Barn till mördad gravid kvinna har dött, serietrafikbrottsling härjar i Ludvika, man död efter att ha blivit påbackad av buss och man hittades skjuten i bil i Göteborg.

Det barn som föddes för tidigt och som inledningsvis överlevde att modern mördades i en knivattack i Danmark, har nu dött.
Den ännu ej födda pojken fördes i samband med dådet till sjukhus och läkarna ansåg honom vara stabil under omständigheterna. Men komplikationer tillstötte som ledde till barnets död.
Tidigare har en person gripits som misstänkt för knivhuggningen, nu har även ytterligare en tagits in av dansk polis.

Under flera år har en man i 65-årsåldern gång på gång begått trafikbrott av varierande karaktär. Denna notoriska serietrafikbrottsling greps ännu en gång under tisdagen när han körde en bil som det rådde körförbud på.
Polisen misstänkte att föraren även var påverkad av narkotika och tog därför med honom för provtagning och förhör.
Utöver tisdagens misstänkta lagöverträdelser så har mannen tidigare dömts för ett otal trafikbrott, däribland rattfylleri och olovlig körning. Därtill är han även misstänkt, men ännu ej dömd, för drograttfylla, grov olovlig körning och för att ha framfört en bil med körförbud.

Vid ett bussgarage i Nacka blev en man i 55-årsåldern påkörd i samband med att bussen backade och föraren inte uppmärksammade mannen. Han kom att avlida av skadorna.
Företaget Keolis, som är ansvarig för bussgaraget, bekräftar att en anställd omkommit. En förundersökning om vållande till annans död har inletts av Polisen.

Under tisdagsmorgonen hörde flera personer skottlossning i stadsdelen Angered i Göteborg. En person hittades sedan skadad i en bil på en parkering.
Han var vid liv under färden till sjukhuset men avled senare. Polisen har inlett en mordutredning. Någon misstänkt gärningsman har ännu inte gripits.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.