Nyhetssammandrag fredag den 11 november 2022

Publicerad 2022-11-11

Levande man dödförklarad, förundersökning mot polis som skrek horunge till misstänkt läggs ner, misstänkt skjutning i Nyköping och Ica Maxi visade porrfilm.

En läkare på vårdcentralen blandade ihop två patienters personnummer. Detta medförde att fel person dödförklarades. Mannen som uppenbarligen levde blev väldigt förvånad när hans bankkort och annat upphörde att fungera.
En anmälan är insänd till Inspektionen för vård och omsorg som utreder ärendet. Ansvarig verksamhetschef vid den aktuella vårdcentralen säger till Göteborgs-Posten att det som inträffat är mycket allvarligt.
Felaktiga dödförklaringar är vanligare än man kanske kan tro, hittills i år har inte mindre än 40 personer dödförklarats felaktigt.

 Det var i början av oktober som ett klipp blev viralt där en polis filmats när han under en jakt på en 17-årig misstänkt skrikit ”horunge”.
Efter det inleddes en förundersökning om tjänstefel, som har lagts ner. Motiveringen enligt ansvarig åklagare är att syftet från polismannens sida inte har varit att kränka den misstänkte.

Under torsdagen larmades polis till Spinnarvägen i Nyköping efter att skottlossning rapporterats. Ett stort pådrag anlände och spärrade av ett större område.
Efter att ha sökt i området, genomfört dörrknackningar och andra utredningsåtgärder, så har Polisen inte hittat några tecken på skottlossning. Inte heller någon skadad har påträffats.
Förundersökningen fortskrider dock med rubriceringen försök till mord och grovt vapenbrott.

Ica Maxi i Ängelholm chockade sina kunder som skulle köpa en tårta. På skärmen som skulle visa sortimentet av tårtor så spelades det nämligen en porrfilm, med både bild och ljud. Butikschefen Andreas Damréus säger till Aftonbladet att två personer kan iakttas på en övervakningsfilm mixtrandes med skärmen. En polisanmälan är nu gjord.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.