Nyhetssammandrag fredag den 2 december 2022

Publicerad 2022-12-02

Tvilling greps felaktigt två gånger – Polisen trodde hon var hennes syster, masskrock med last- och personbilar, halvt ton narkotika i beslag i Stockholm och anonym terapi funkade på pedofiler.

En ung kvinna strax över 20 år gammal greps två gånger av polis för samma brott efter att hon förväxlats med sin tvilling. I april förra året greps kvinnan för ett misstänkt mordförsök.
Hon kom även att häktas. Drygt två veckor senare släpptes hon. Men dagen efter frisläppandet så förväxlade Polisen henne återigen med systern, men denna gång upptäcktes misstaget strax efter gripandet när hon var i arresten.
Händelserna anmäldes till Justitieombudsmannen som nu riktar skarp kritik mot Polisen, bland annat för deras bristfälliga identitetskontroll.

 Tidigt på torsdagsmorgonen larmades polis och ambulans till riksväg 27 utanför Hindås som ligger tre mil öster om Göteborg, efter en masskrock.
Två lastbilar och fem personbilar var inblandade. Om någon eller några skadats allvarligt har inte framkommit.

 Ett stort narkotikabeslag skedde i Tyresö, söder om Stockholm. Enligt pressmeddelandet från Polisen bestod det av 260 kilo amfetamin och 240 kilo hasch.
Det totala värdet på gatan uppges vara omkring 80 miljoner kronor. Tre män greps och har nu häktats som misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Enligt Polisen är detta det största beslaget av amfetamin som någonsin gjorts i polisområde Stockholms City.

 Forskare vid Karolinska universitetet genomförde en studie där de via Darkweb – en del av Internet som inte är allmänt tillgänglig – tog kontakt med pedofiler och erbjöd dem gratis KBT-terapi online.
De 160 deltagarna som valdes ut av de 5000 som forskarna fick kontakt med, fick total anonymitet.
Terapin gjordes alltså online, likaså uppföljning och allt annat relaterat till respondenterna.
Resultaten visade att de som deltog tittade mycket mindre på barnpornografi efter att ha slutfört terapin.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.