Nyhetssammandrag torsdag den 22 december 2022

Publicerad 2022-12-22

Åtta unga flickor häktade för dråp, tre tonåringar gripna efter skjutning, idrottsledare döms för grova sexuella övergrepp mot barn och pojke under 15 år gripen för våldtäktsförsök.

Åtta flickor i åldrarna 13-16 år har häktats i Kanada efter att de misshandlat en man till döds.
De unga gärningspersonerna hade fått kontakt via sociala medier och sedan mötts upp. Preliminära uppgifter gör gällande att de samlats för att hitta ett offer att attackera.
En 59-årig man som bodde på ett härbärge blev deras måltavla. De gav sig på honom och det slutade med att han dog av sina skador. Polisen kunde med hjälp av vittnesuppgifter gripa samtliga misstänkta i närheten av brottsplatsen.

 En man skottskadades svårt under söndagskvällen i Kalmar. Totalt har nu tre tonåringar mellan 15 och 18 år anhållits efter skjutningen.
Den första greps under tisdagen och ytterligare två under onsdagen.
Enligt Polisens hemsida är två av dem misstänkta för anstiftan till mord och den tredje för försök till mord. Samtliga misstänkta är hemmahörande i Stockholm.

 En idrottsledare från Östergötland döms nu till två och ett halvt års fängelse för en rad grova sexuella övergrepp mot barn, rapporterar P4 Östergötland.
Mannen ska bland annat ha sexuellt ofredat, hotat och misshandlat brottsoffren.
Även övergrepp i rättssak finns med som grund för fängelsestraffet, detta med anledning av att han hotat barnen med konsekvenser i det fall de berättar om vad de utsatts för.

 Det var under måndagseftermiddagen som en kvinnan i 40-årsåldern utsattes för ett våldtäktsförsök vid en sjö utanför Borås.
Nu har en pojke under 15 år gripits som misstänkt för överfallet. Polisen är återhållsam med uppgifter i ärende med hänsyn till den misstänkte gärningsmannens unga ålder.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.