Nyhetssammandrag söndag den 25 december 2022

Publicerad 2022-12-25

19-åring i USA ihjälskjuten efter bråk, man skjuten av polis i Vimmerby, SD-kvinna stampar brottsoffer i huvudet och tandläkare genomförde rotfyllning utan bedömning – blir av med sin legitimation.

Två grupper hamnade i slagsmål i USA:s största köpcenter, Mall of America, som ligger i Bloomington, Minnesota.
Allt eskalerade till den nivå att en av de inblandade drog fram ett vapen och sköt ihjäl en 19-årig ung man.
Hela komplexet stängdes ner men öppnades under lördagen igen. Endast affären Nordstroms, där incidenten hände, fortsatte hålla stängt. Ingen är ännu gripen för dådet.

Strax efter 21 kallades polis till Storebro i Vimmerby för att hantera ett lägenhetsbråk.
När patrullen anlände var mannen i bostaden hotfull och gick emot en av poliserna med ett tillhygge som han svingade mot och träffade en av dem med.
I samband med detta avfyrades verkanseld mot den misstänkte. Den skottskadade kördes till sjukhus.
Även den polis som attackerades skadades och åkte även han med ambulans till sjukhus för att få vård. Den skottskadade, en man i 45-årsåldern, anhölls för försök till mord men avled senare på sjukhuset.

SD-politiken Dana Alkabi från Malmö, har valt att lämna samtliga sina uppdrag inom partiet efter att en video av henne där hon misshandlar en ung kvinna har spritts i sociala medier.
Inspelningen är från 2019 och visar politikern slå, sparka och stampa en ung kvinna i huvudet, något Sydsvenskan var först att rapportera om.
– Jag vill inte skada partiet, och när videon cirkulerade fick jag så mycket hot så jag känner att det inte är värt det, säger hon till tidningen.

En tandläkare i Östergötland drog ut nio tänder på en patient utan att först ha genomfört en röntgen.
Hos en annan patient skedde en rotfyllning helt utan bedövning.
Ärendet anmäldes till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd som efter en utredning fastställer att tandläkaren varit ”grovt oskicklig”. Där förlorar han sin legitimation.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.