Nyhetssammandrag onsdag den 11 januari 2023

Publicerad 2023-01-11

Bilrån i Sollentuna, stor brand i flerfamiljshus i Munkedal, tio dubbdäckssyndare bötfällda på en halvtimme och tre knivhuggna på McDonalds.

Under natten kallades polis till Sollentuna efter att bilförare hotats till livet och därigenom tvingats överlämna sin bil.
Det var i samband med att föraren parkerade fordonet som en maskerad gärningsman kom fram.
Flera polispatruller sökte efter den misstänkte, men ingen kunde gripas.

 En stor brand utbröt tidigt under tisdagsmorgonen i ett flerfamiljshus i Munkedal som ligger i Bohuslän.
När räddningstjänsten anlände var branden fullt utvecklad och enda alternativet var att låta byggnaden brinna ner under kontrollerade former, enligt en kommentar till Göteborgs-Posten från Johan Ytterberg, inre befäl på räddningstjänsten.
Alla togs sig ut ur och huset på egen hand. En man i 50-årsåldern fördes med ambulans till sjukhuset, skadeläget är oklart. Polis har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

 Flera större städer i Sverige har förbud mot dubbdäck inom vissa geografiska områden, bland annat på Friggagatan och Odinsgatan i Göteborg.
Även om polisen inte prioriterar kontroller så sker de ibland stickprovsvis. Under den halvtimmeslånga kontrollen fick totalt 10 bilister böta 1000 kr var, detta enligt Göteborgs-Posten.
Men polisen ser även mellan fingrarna hos vissa som kör med dubbdäck.
– Vi vet att det finns bilister som inte kan köra till eller från sitt garage utan att bryta mot förbudet. I tydliga fall får det sunda förnuftet råda, säger Christer Sandberg, gruppchef vid polisområde City i Göteborg, till GP.

Strax innan klockan sju på tisdagsmorgonen fick polisen i Maryland, USA, in ett larm från ett McDonald’s i förorten Silver Springs.
Tre män ska ha blivit attackerade och knivhuggna inne på restaurangen.
När polis kom till platsen hittades först två skadade män. En tredje återvände kort därpå och uppgav att även han blivit knivhuggen.
Den misstänkte hade redan flytt från platsen när polisen anlände, och har ännu inte hittats.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.