Nyhetssammandrag torsdag den 2 februari 2023

Publicerad 2023-02-02

Kärlekspar döms till 10,5 års fängelse för att ha dansat, mordförsök i Ystad, 17-åring häktad för medhjälp till mord och man barrikaderade sig i hus – 11 timmar långt polisdrama.

Ett iranskt kärlekspar filmade när de dansade framför ett känt landmärke i huvudstaden Teheran. Dansen skedde framför Azaditornet, det så kallade Frihetstornet.
Filmen har spritts i sociala medier och har nu lett till att de dömts för att ha uppmuntrat korruption och prostitution.
På videon ses bland annat kvinnan dansa utan slöja, vilket är ett brott i sig. Paret greps i november och har nu dömts till 10,5 års fängelse.

 En man och en kvinna började under natten till onsdagen bråka i en lägenhet i Ystad. Mannen gick till handgripligheter och skadade kvinnan som fick föras med ambulans till sjukhuset.
Det var den misstänkte själv som ringde SOS Alarm och meddelade att något hänt. Polisen grep mannen på plats som misstänkt för försökt till mord. Skadeläget för brottsoffret har inte offentliggjorts.

 En 17-åring häktades under onsdagen för medhjälp till mord i januari på en 15-åring i Skogås.
Den misstänktes del i brottet har varit att ha lurat mordoffret till den sushirestaurang där han blev skjuten till döds.
– Utredningen är inne i ett intensivt skede och polisen arbetar med informationsinhämtning, undersökningar och analyser, säger åklagare och förundersökningsledare Ida Arnell i ett pressmeddelande.

En man barrikaderade sig i sin bostad i Hässleholm i Skåne efter att ett pizzabud som hotats med ett skjutvapen, larmat polisen.
En stor polisiär insats följde. Gisslanförhandlare, flera patruller och insatsstyrkan fanns på plats.
Vid ett tillfälle kom mannen ut och riktade sitt vapen mot polisen, varpå en polis avfyrades verkanseld. Ingen träffades dock.
Förhandlarna lyckades få mannen att ge upp efter elva timmar. En förundersökning om grovt vapenbrott, grovt olaga hot och försök till mord har inletts.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.