Nyhetssammandrag torsdag den 23 februari 2023

Publicerad 2023-02-23

Pedofil rymde från domstol via toalettfönster, misstänkt explosion i Fyllinge, flera unga häktas länge trots förbud i lag och bilägare skallade parkeringsvakt.

En 47-årige man som misstänks för att ha förgripit sig på sina två minderåriga döttrar lyckades rymma i samband med en domstolsförhandling i tyska Coburg.
Han var häktad eftersom det ansågs finnas en flyktrisk, men trots detta hölls han inte under uppsikt i samband med ett toalettbesök och lyckades då fly genom ett fönster.
Efter en massiv jakt med närmare 400 deltagande poliser, hittades han vid en busshållplats. Rymlingen försökte springa iväg över ett fält, men togs snabbt av polisen.
Han hade rakat både skägg och håret på huvudet och såg därför väldigt annorlunda ut. Det undersöks därför om han haft hjälp.

 Höga smällar fick flera boende i ett bostadsområde i Fyllinge, söder om Halmstad, att larma polis och räddningstjänst.
Efter en genomsökning av området kunde man inte hitta några tecken på att en bomb exploderat.
En plats hittades där en dörr skadats, man tror att en eller flera fyrverkeripjäser smällts av, teorin är att det är dessa smällar som hörts av de boende. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

 Den 1 juli 2021 trädde en ny lag i kraft som syftade till att minska långa häktningstider för de i åldern 15-17 år.
Lagen föreskriver en huvudregel på maximalt tre månaders häktning. Trots detta, ökade antalet barn som satt häktade mer än tre månader, vilket SR Ekot rapporterat.
Under perioden juli 2021 och december 2022 satt 44 barn häktade över begränsningen på tre månader. Jämför man med samma period året innan var siffran 35 stycken.
Den ökade gängbrottsligheten anges av Polisen vara en orsak.

 Under onsdagseftermiddagen höll en parkeringsvakt på att skriva böter på en bil i Uppsala.
Ägaren till bilen kom medan boten höll på att utfärdas. Ett bråk uppstod vilket resulterade i att parkeringsvakten skallades.
Polis tillkallades och den skadade personen togs till sjukhus för att plåstras om, skadorna uppges dock inte vara allvarliga. En anmälan om våld mot tjänsteman har upprättats.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.