Nyhetssammandrag fredag den 24 februari 2023

Publicerad 2023-02-24

Nästan 100 skadade i stor krock, man rånad i tunnelbanan, polis skadad vid ingripande och nämndeman somnade i rätten.

Under torsdagen krockade tre bussar som var på väg från Stockholm till Borlänge. Ombord på bussarna fanns gymnasieelever och lärare från en skola i Stockholm.
Omkring 90 personer har skadats. Cirka 30 av dem fick föras till sjukhus medan resten kunde plåstras om på en närliggande vårdcentral.
Mest allvarligt skadad blev en av bussförarna som klämdes fast mellan ratten och sätet. Olyckan uppges vara orsakad av det hala väglaget. Ingen är enligt Polisen misstänkt för brott.

En man som tog tunnelbanan i Stockholm mellan Alvik och Thorildsplan blev rånad av två maskerade personer.
De två gärningsmännen gick emot mannen och hotade honom med en kniv. Brottsoffret blev av med sin mobiltelefon och jacka.
Polisen mötte mannen vid nästa station och höll ett förhör. Sökning efter gärningsmännen inleddes men de kunde inte lokaliseras.
Relevanta kameror kommer att gås igenom i ett försök att identifiera de skyldiga.

Under onsdagseftermiddagen larmades polis till Norrköping om att en man gick runt och var aggressiv genom att bland annat knuffa omkull en 85-årig man.
När patrullen anlände vände den misstänkte sig mot poliserna och gick till attack.
I samband med situationen skadades en polis, denne ska uppsöka sjukvård för att kontrollera skadan. Det ska röra sig om en handskada, skriver Polisen på sin hemsida.
Mannen greps som misstänkt för våld mot tjänsteman

Under en förhandling i Förvaltningsrätten i Stockholm under augusti förra året så verkade en av nämndemännen, som var från Moderaterna, slumra till.
Första gången sparkade ordförande till honom, när det hände för tredje gången avbröts förhandlingen.
Dessutom ställde han frågor som var irrelevanta för målet. Nämndemannen nekade till anklagelserna, men med hänsyn till de sammantagna omständigheterna beslutades att han skulle entledigas.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.