Nyhetssammandrag lördag 25 mars 2023

Publicerad 2023-03-25

Moderate riksdagsmannen Kjell Jansson utreds för misstänkt sexköp, maskerad man försökte skjuta en person – vapnet klickade, återstarten av Ringhals 4 försenas på grund av läckage, kommunstyret i skånska Hässleholm spricker efter vikingadramat och 16 män är åtalade för sexualbrott mot flicka.

Moderate riksdagsmannen Kjell Jansson utreds för misstänkt sexköp. Riksdagsmannen som enligt ett åtal har utpressats av en kvinna på 65 000 kronor utreds nu själv för sexköp, rapporterar Dagens nyheter.
Det är den Särskilda åklagarkammaren som har öppnat en förundersökning om mannens misstänkta sexköp.
Sedan tidigare är ett åtal väckt mot en 30-årig kvinna som är misstänkt för grov utpressning. Kvinnan ska bland annat ha krävt pengar av mannen för en bröstoperation och hyresbetalningar efter att hon haft sex med riksdagsmannen.
Riksdagsledamoten som misstänks för sexköp efter utpressning tar nu timeout från samtliga uppdrag, rapporterar Sveriges Radio Ekot med hänvisning till Moderaterna.

Maskerad person försökte skjuta man – men vapnet klickade.
Polisen har larmats om ett mordförsök på en man i 20-årsåldern i Lillekärr i Göteborg.
Enligt målsägaren ska en okänd man ha kommit fram till honom, tagit upp en pistol, riktat den mot hans huvud och sedan tryckt på avtryckaren.
Vapnet ska då ha klickat och gärningsmannen, som var maskerad i en svart balaklava, sprang från platsen.
Polisen har sökt i området men inte hittat gärningsmannen än.

Återstarten av Ringhals 4 försenas på grund av läckage, rapporterar Hallands Nyheter.  Enligt tidningen ska det vara läckage i ett provrör nära reaktorn.
– Vi återstartar inte reaktorn när det finns kända avvikelser. Hur små de än är, säger Ringhals presschef Anna Collin.
I augusti togs Ringhals 4 ur bruk efter att en tryckbehållare skadats. Reaktorn var planerad att starta igen nu på söndag, den 26 mars. Den nya omstarten är nu framflyttad till den 1 april.

Kommunstyret i skånska Hässleholm spricker efter vikingadramat. Moderaterna och Kristdemokraterna lämnar samarbetet med Sverigedemokraterna i Hässleholm, rapporterar SVT Skåne.
Beskedet kommer efter att SD-toppen Hanna Nilsson anklagats för att ha försökt använda en vikingaförening som torpeder.
”Det måste finnas ett förtroende för fortsatt samarbete och det finns det inte längre”, skriver M och KD i ett pressmeddelande som skickades ut under fredagseftermiddagen.

16 män åtalas nu misstänkta för att ha köpt sexuella tjänster av en flicka i tonåren i Stockholmsområdet.
I åtalet, som nyhetsbyrån Siren tagit del av, framkommer det att männen fått kontakt med flickan via plattformar på nätet som utgör marknader för barnprostitution.
Männen har stämt träff med flickan i sina bostäder, på hotell eller parkeringsplatser. I flera fall har männen filmat övergreppen mot flickan.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.