Nyhetssammandrag torsdag den 27 april 2023

Publicerad 2023-04-27

Tre gängkriminella döms till livstid för mordet på 12-åriga Adriana, tre gripna efter skott mot lägenhet i Sätra, iscensatt upplopp i Klippan och sovande man på bibliotek.

Det var i augusti 2020 som 12-åriga Adriana av misstag träffades av kulor vid en drive-by-skjutning i Norsborg i södra Stockholm.
Hon var ute med hunden, vid McDonalds när hon hamnade i skottlinjen när det kriminella Maynätverket försökte mörda rivaliserande gängmedlemmar.
Tre av de åtalade döms nu till livstids fängelse, däribland ledaren Maykil Yokhanna.
– Det har varit frågan om en urskillningslös eldgivning med automatvapen på en plats där det fanns flera människor och en av dem dog. Straffet kan därför inte bli något annat än fängelse på livstid, säger rättens ordförande chefsrådmannen Tore Gissin i ett pressmeddelande.

Under natten mot onsdagen larmades polis till Sätra i södra Stockholm gällande en misstänkt skottlossning. Patrullerna på plats hittade bland annat kulhål i ett flerfamiljshus.
Ingen av de tre personer som befann sig i lägenheten vid skjutningen skadades. Tre personer greps kort efter händelsen som misstänkta för mordförsök.

Under onsdagen genomfördes en omfattande polisövning i Klippan i Skåne. Omkring hundra personer spelade upploppsmakare som rörde sig längs stadens gator.
Det var en övning som är ett resultat av påskupploppen, där Polisen fick mycket kritik. Övningen handlade om att träna och öka kompetensen.
– Poliserna får öva på att ställa upp kravallstaket, säkra områden, styra upp demonstrationer och hur vi hanterar stökiga demonstranter, säger Fredrik Brokopp, utbildningsledare, till SVT Helsingborg.

 En misstänkt narkotikapåverkad man i 20-årsåldern hade lagt sig för att sova på bibliotekets barnboksavdelningen i Sundbyberg, Stockholm.
Såväl ordningsvakt som personal försökte få bort mannen som då blev hotfull. Polis tillkallades och omhändertog honom för tillnyktring enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.
Även en mindre mängd narkotika hittades på den misstänktes person.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.