Nyhetssammandrag lördag den 29 april 2023

Publicerad 2023-04-29

Förberedelse till mord på skola i Linköping, skjuten man hittad i bil, hotfull situation på socialkontor och bil kraschade igenom poliskontroll.

Två tonåringar greps och sedermera anhölls, för att ha planerat att utföra ett mord på en skola i Linköping.
En pojke och en flicka i övre tonåren togs av polis efter att de hade setts med någon typ av vapenliknande föremål.
Det har inte offentliggjorts vilka måltavlorna varit eller möjligt motiv. Med hänsyn till att alla är minderåriga så är Polisen särskilt förtegen.

 En man hittades mördad i en bil i Göteborg. Fordonet var parkerat inne i ett bostadsområde och en förbipasserande upptäckte den livlösa mannen och tillkallade polis.
Offret ska enligt uppgift ha blivit skjuten i bakhuvudet och dödförklarades på platsen. En förundersökning om mord är inledd. Någon misstänkt finns ännu inte.

 En man i 40-årsåldern hamnade i en ilsken diskussion med personal från socialtjänsten i Göteborg. Situationen eskalerade och mannen blev alltmer aggressiv.
Det slutade med att han hotade med en bomb innan han lämnade socialkontoret.
Nationella bombskyddsgruppen tillkallades men kunde efter en genomsökning konstatera att inga farliga föremål fanns. Gärningsmannen greps vid en busshållplats och är misstänkt för grovt olaga hot.

 Ett flertal fordon fick skador efter att en bil tvingat sig igenom en poliskontroll i Älvsjö i södra Stockholm.
Föraren körde i hög hastighet rakt igenom kontrollen. Polisen inledde en jakt som slutade med att de fick stopp på bilen.
Föraren visade sig vara påverkad och är därför bland annat misstänkt för drograttfylleri. Fem bilar skadades, men ingen person behövde uppsöka vård.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.