Nyhetssammandrag söndag den 30 april 2023

Publicerad 2023-04-30

Sköt parkeringsbedragare i ryggen, misstänkta kroppsdelar hittade utanför Arlanda, patient dog efter att ambulans vägrat ta med vårdtagaren och äldre man utpressades efter att ha försökt köpa sex.

Den 29-årige Erick Aguirre var ute på en dejt i Houston, Texas. En ur restaurangpersonalen kom fram till honom och berättade att den man som han precis betalat 40 USD, motsvarande 400 kr, för att parkera hans bil är en känd bedragare.
Detta gjorde Erick så pass förbannad att han hämtade sin pistol och sköt mannen i ryggen. Därefter fortsatte han lugnt dejten.
Bedragaren dog dock av sina skador och kvinnan som kände igen sin dejt efter att ha sett övervakningsbilder, valde då att gå till polisen och berätta det hon visste.
Erick Aguirre är nu gripen och misstänkt för mord alternativt dråp.

 Det som misstänks vara kvarlevor efter en människa har hittats utanför Arlanda. Privatpersoner ute på en promenad i ett skogsområde gjorde upptäckten och larmade.
Polisen har hittills varit förtegna, men har sagt att det handlar om gamla kvarlevor, minst över ett år gamla. En förundersökning om mord är inledd, men att det handlar om mord är dock ännu inte fastställt.

 Hemtjänsten i en ort i Blekinge tillkallade ambulans för en vårdtagare de var hemma hos. Ambulanspersonal gav patienten behandling men bedömde att han inte behövde tas med till sjukhus. Strax efter att de åkt iväg dog personen.
Händelsen har Lex Maria-anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. De har nu konstaterat att patienten sannolikt hade överlevt om ambulansen tagit med denne till sjukhus.

 En man i 70-årsåldern hade bestämt träff med en kvinna för att köpa sex. De träffades och han överlämnade de 1500 kr som de kommit överens om, men hon försvann då direkt från lägenheten.
Tre-fyra män kom i stället in i rummet och påstod att mannen försökt köpa sex av en 17-årig flicka. Därefter började de utpressa honom.
Tiden efter betalade mannen 27 000 kr till dem innan en polisanmälan gjordes. Någon misstänkt har ännu inte gripits.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.