Nyhetssammandrag söndag 23 juli 2023

Publicerad 2023-07-23

Man ihjälskjuten i Eskilstuna, 18-åring häktad för mordförsök, tre allvarligt knivskadade i Kista och kille i övre tonåren har avvikit efter misstankar om sexuellt ofredande.

Sent på fredagskvällen larmades polis till en adress i Eskilstuna efter att ett flertal personer rapporterat höga smällar som de tror var skottlossning.
Ett stort antal patruller sändes till platsen och fann en svårt skottskadad man i 25-årsåldern. Han togs till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Polis har bekräftat att ett flertal skott avlossats eftersom man funnit skotthål i fordon och en byggnad.
Flera togs in till förhör, men ingen har vid pressläggningen av denna artikel ännu gripits som misstänkt för mordet. Polisen tror att detta är en del av konflikter i Eskilstunas kriminella miljö.

Sent på tisdagskvällen skottskadades en minderårig pojke i Sandviken. Tre personer greps under onsdagen som misstänkta för inblandning i mordförsöket.
En av dessa, en 18-åring har nu häktats för mordförsök och grovt vapenbrott. Övriga två som har suttit anhållna har försatts på fri fot, men enligt åklagaren kvarstår misstankarna mot dem.

Tidigt på lördagsmorgonen hittades tre män allvarligt skadade utanför en restaurang i Kista, samtliga hade blivit attackerade med en kniv.
De fick akutvård på plats innan de fördes till sjukhus. Deras tillstånd är allvarligt men inte livshotande. Redan efter några timmar kunde polis gripa fem män som misstänkta för dådet.
De anhölls sedermera efter beslut från åklagare. Samtliga misstänkta är i 20-25 årsåldern. En förundersökning om mordförsök har inletts och Polisen utesluter inte att det kan finnas fler gärningsmän.

Under Gothia Cup tillkallades polis med anledning av att en två tjejer uppgett att det blivit sexuellt ofredade av en pojke i övre tonåren.
Det misstänkta övergreppet, som ska handla om någon form av tafsande, ska ha inträffat på en skola där spelare i Gothia Cupp övernattar. Den pojke som pekats ut som misstänkt har nu avvikit.
– Vi har upprättat en anmälan om en försvunnen person och vi har en aktiv sökinsats, säger Anna Hammarbäck, Polisens presstalesperson till Göteborgs-Posten.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.