Nyhetssammandrag onsdag 30 augusti 2023

Publicerad 2023-08-30

Kraftig explosion vid villa i Trollhättan, man föll ner i brunn, mördade med 250 knivhugg – döms till livstid och ännu en man skjuten i Nyköping.

Under natten till tisdagen detonerades en sprängladdning vid en villa i Trollhättan.
Inga personskador har rapporterats, men villan fick stora skador på en stentrappa och fönster.
En förundersökning med rubriceringen allmänfarlig ödeläggelse har inletts och polisen inriktar sig i första hand på att se om det finns någon hotbild mot personer i villan eller i närområdet. Någon misstänkt har ännu inte gripits.

En vaktmästare i Valbo, strax utanför Gävle, klippte gräset när han trampade på ett brunnslock som gav vika, vilket gjorde att han föll ner.
Den 80-årige mannen kunde inte ta sig upp på egen hand och fick därför ringa SOS Alarm. Han räddades ur brunnen utan att ha ådragit sig några allvarligare skador.
Polis undersöker händelsen som rubriceras som vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

Den 27 mars i år gick en 50-årig man till attack mot sin 60-åriga granne i en lägenhet i Västerås.
Gärningsmannen högg offret med en kniv omkring 250 gånger. Bara ett år innan mordet skrevs knivmördaren ut från rättspsykiatrisk vård efter att ha dömts för ett annat våldsbrott.
Men vid mordet bedömdes han inte lida av en allvarlig psykisk störning och dömdes därför till livstids fängelse.
– Rätten konstaterar att det är ett allvarligt brott, och det är ett väldigt hänsynslöst brott där målsägande känt såväl smärta som dödsångest, säger åklagaren Jessica Wenna till SVT Nyheter Västmanland.

I söndags sköts en man i 30-årsåldern till döds i Nyköping. Under natten mot tisdagen skedde en ny skottlossning i Nyköping, denna gång mot en lägenhet.
En man i samma ålder som dödsoffret träffades och togs till sjukhus.
– Skadeläget är oklart så vi vet inte hur pass allvarligt skadad han är, vi har inte fått information om det men brottsrubriceringen vi jobbar med nu är försök till mord alternativt dråp, säger Oscar Öster, befäl vid polisregion öst, till DN.
Enligt uppgifter till Aftonbladet så finns det ett samband mellan de två skjutningar. Ingen misstänkt är ännu gripen för någon av skottlossningarna.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.