Nyhetssammandrag söndag 3 september 2023

Publicerad 2023-09-03

Bötfälldes för att ha sålt ägg, fyra män häktade efter att polis hittat kontanter och rörbomber, man misshandlades med hammare och polismördare släppt ur fängelset.

Under lördagen fick polisen in ett larm om att en olaglig äggförsäljning förekom i Ronna centrum i Södertälje, söder om Stockholm.
Det var ett vittne som larmade efter att sett misstänkt beteende hos en äggförsäljare i samband med att en polisbil passerade.
Polisen fann den misstänkte som var en man i 20-årsåldern. Mannen fick böter på plats på totalt 1800 kr för att ha sålt ägg utan tillstånd, han bröt mot kommunens föreskrift om ”förbud mot ambulerande försäljning på allmän plats”.

I förra veckan stoppade polis en bil med fyra män på E45:an utanför Trollhättan. I fordonet hittades rörbomber och kontanter.
Det finns misstankar om att de har anknytning till gängkonflikter som drabbat Göteborg. Männen har begärts häktade och häktningsförhandling förväntas ske under söndagen.
Misstankarna gäller förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Polis larmades till en flerfamiljbostad i Borås efter att grannar hört höga och misstänkta ljud från en lägenhet.
På plats hittar första patrullen en man i 45-årsåldern som är skadad efter en misshandel.
Förutom att ha blivit slagen med en hammare så hade han även blivit biten i ett finger.
Brottsoffret togs till sjukhus för vård. En misstänkt greps på plats som misstänkt för grov misshandel.

Polismördaren Tony Byström (tidigare Olsson), släpptes under lördagen villkorligt efter cirka 24 år i fängelse.
Han dömdes 1999 till livstids fängelse för bland annat dubbelmordet på två poliser i staden Malexander.
Byström kommer stå under övervakning av Frivården, som är en del av Kriminalvården, under minst ett år, men sannolikt flera år enligt uppgift från Kriminalvården.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.