Debatt
Foto Stian Lysberg Solum /TT

När den verkliga nyheten inte tycks vara en nyhet längre

Publicerad 2023-11-29

Det är ett märkligt fenomen att en nyhet kan vara en stor nyhet redan innan något inträffat, men i bästa fall bara en liten nyhet när något sedan verkligen äger rum. Det handlar om sådant som journalisterna i förväg känner till kommer att hända. Inte jordbävningar eller flygolyckor. Sådant kan inte ens kvällstidningsjournalister veta något om i förväg.

Som jurist har jag försökt följa en del intressanta rättegångar och gång på gång kunnat iakttaga det...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Thorulf Arwidson, är civilekonom, har tidigare varit advokat under 36 år. Han har varit försvarare i lika många år.
Thorulf Arwidson har givit ut böckerna ”Att vinna eller förlora i tvistemål” och ”Arbetstagares rätt till ersättning för uppfinningar”.
Den senare är en vitbok över en tvist mot televerket och Justitiekanslern som pågick i 27 år och resulterade i den högsta ersättning som någonsin betalats.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.