Nyhetssammandrag torsdag 14 december 2023

Publicerad 2023-12-14

Kvinna slog taxichaufför, skolanställd fick sparken – skickade nakenbild till tolvåring, spionmisstänkta släppta från häktet och elev hotade andra elever med kniv.

Under natten mot onsdagen larmades Stockholmspolisen av en taxichaufför som uppgav att han blivit slagen av en kund.
En kvinna började bråka om hur betalningen för resan skulle gå till, hon blev så arg att hon till slut slog till taxichauffören, varefter hon springandes flydde från platsen utan att betala.
En förundersökning om våld mot tjänsteman och ringa bedrägeri har inletts. Någon misstänkt har ännu inte gripits.

En anställd på en skola i Skåne har fått sparken efter att han via sociala medier skickat en nakenbild på sig själv till en tolvårig elev.
Mannen hade tidigare varnats av skolledningen efter att under våren ha kontaktat en elev via dejtingappen Tinder.
Den avskedade mannen har uppgett att han har dålig impulskontroll och därför inte hade tänkt efter innan han betedde sig olämpligt.

Den militärtopp som greps tillsammans med sin fru i mitten av oktober för grov obehörig befattning med hemlig uppgift, har nu släppts från häktet.
Misstankarna mot dem kvarstår, men det finns enligt åklagaren inte längre grund för fortsatt häktning.
– Bevisläget är sådant att de misstänkta som nu försatts på fri fot inte längre kan försvåra utredningen. Eftersom det inte finns några andra skäl för häktning ska häktningen hävas, säger chefsåklagare Per Lindqvist vid Riksenheten för säkerhetsmål i pressmeddelandet.

Polis larmades under onsdagen till en skola i Luthagen i Uppsala efter att en elev ska ha hotat andra på skolan med kniv. När första patrullen anlände vid cirka 15:30 var den misstänkte pojken instängd i ett klassrum.
Inga personskador har rapporterats. Den gripne misstänks för grovt olaga hot och grovt brott mot knivlagen.
Till följd av pojkens unga ålder så har även socialtjänsten kopplats in.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.