Nyhetssammandrag onsdag 3 januari 2024

Publicerad 2024-01-03

La småspik bland sin sambos jordnötter, stenkastning mot bilar på E6:an utanför Halmstad, 80-åriga man död efter brand och 19-åring som sköt ihjäl fel person döms till livstid.

En 70-årig man från Lilla Edet i Göteborg, har av tingsrätten dömts till tio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning.
Detta efter att han under flera år dödshotat, misshandlat och kränkt sin sambo. Vid ett specifikt tillfälle hade han lagt småspik och skruvar i sambons skål med ostbågar och jordnötter.
Den dömde, som nekar till brott, ska även betala ett skadestånd på nästan 100 000 kr till sambon.

Ett flertal motorfordon har skadats på E6:an utanför Halmstad, efter att några personer kastat stora stenar mot dem.
En bil fick vindrutan krossad. En lastbil hade fått stora skador på sitt tak.
Enligt uppgifter från polisens hemsida, så har tre svartklädda misstänkta setts vid trafikplats 43, kastandes stenarna. En anmälan om skadegörelse har upprättats. Ingen är ännu gripen.
– Stenarna är så pass stora att framrutan krossats totalt. Det är helt livsfarligt att stå och kasta stenar på några som kör förbi, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

En 80-årig man har nu dött efter sina skador efter den brand som utbröt i Timrå under måndagskvällen. Den avlidne mannen hittades i sin lägenhet i det trygghetsboende där han bodde.
Han fördes snabbt till sjukhus med svåra skador, men till följd av skadornas omfattning i kombination med hans höga ålder, så avled han.
En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd. Ingen misstänkt är gripen.

Under tisdagen dömdes en 19-årig man till livstids fängelse för ett så kallat förväxlingsmord.
Det i mitten av maj som mordoffret sköts ihjäl medan han satt i en bil utanför en livsmedelsbutik i Landskrona. Den skjutne person var inte den tilltänkta måltavlan, utan en helt annan person.
– Han har tidigare varit ostraffad och var, som det beskrivits under rättegången, en fotbollskille som förmodligen inte varit det tilltänkta offret, säger Linus Westerberg, en av de två åklagare som drivit målet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.