Nyhetssammandrag söndag 7 januari 2024

Publicerad 2024-01-07

Man påkörd av bil - den påkörde brottsmisstänkt, explosion i radhusområde i Göteborg, hotfull kalsongman gripen på hotell och villabrand i Herrljunga.

En man ringde SOS Alarm och tillkallade polis och ambulans eftersom han kört på en person vid ett övergångsställe i Halmstad.
Polispatrull och sjukvårdare anlände till platsen och den skadade kördes till sjukhus för vård. Skadeläget har inte offentliggjorts.
Den skadade mannen är även misstänkt för brott, detta eftersom han gått mot rött ljus när olyckan inträffade. Föraren av bilen är i nuläget inte brottsmisstänkt.

Under natten mot lördagen detonerade en bomb i ett radhusområde i Tynnered i Göteborg. Explosionen var kraftigt och cirka 30 personer tvingades evakuera sina hem.
Ett specifikt radhus verkar ha varit måltavlan och det fick stora materiella skador. Omkringliggande byggnader skadades också. Inga personskador har rapporterats.
En förundersökning om mordförsök har inletts, istället för allmänfarlig ödeläggelse, vilket annars är den vanliga rubriceringen vid denna typ av brott.
– Det är möjligt att det trillar ner dit, men jag tycker att det är rimligt att ta höjd och det har förundersökningsledaren gjort i det här fallet, säger vakthavande befäl Johan Josarp till Aftonbladet.

Tidigt på lördagsmorgonen larmades polis till ett hotell i Huddinge strax söder om Stockholm. Hotellpersonal hade ringt in om en aggressiv man som sprang runt i bara kalsonger i receptionen och skrek och kastade saker.
När polis ska gripa mannen blir han än mer våldsam och gör motstånd. Enligt uppgift var mannen påverkad av antingen alkohol eller droger. Han är nu misstänkt för våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman.

Vid 9-tiden på lördagsmorgonen rycker räddningstjänst, polis och ambulans ut till en kraftig brand i en villa i Herrljunga.
En man i 55-årsåldern förs till sjukhus för vård av lättare brännskador på armar och ben.
Den skadade mannen är misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet. Bostaden gick inte att rädda.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.