Debatt

”Det här är inte mitt Sverige” säger Ulf Kristersson

Publicerad 2024-04-14

Nej det är inte Ulf Kristerssons Sverige. Hans Sverige har inga otrygga barn. I hans Sverige växer barn upp till välartade unga som söker högskolor och hederliga arbeten där de är mer än välkomna eftersom de har adresser i det riktiga Sverige.

I Ulfs Sverige äter människor gröt till frukost för att de väljer det. De har bilar med nya däck och kan parkera på gatorna utan att bry sig om kostnader för eventuella felparkeringsböter för att deras löner är beräknade för att sånt kan hända den bästa.

I Ulf Kristerssons Sverige finns inga hus med slitna trappuppgångar som luktar såpa och kiss blandat med kryddor han ändå inte kan namnet på.

När Ulf är på resa genom det som inte är hans Sverige sitter han bekvämt tillbakalutad i en bil med egen chaufför och han har gott om guider som kan ta honom genom sådana kvarter som han annars nog skulle undvika att gå vilse i.

Inte för att det är farligt men för att han skulle bli rädd för att allt är så annorlunda mot hans eget Sverige.

Kanske är det då inte så underligt att han arbetar hårt för att hålla de där icke-Ulfsvenskarna borta från gatorna i hans eget land.

Att bygga fängelser kommer naturligtvis inte att räcka för alla.

Så varför inte slå på stort på en gång – bygg koncentrationsläger med höga murar och rejält med taggtrådskrön. Gärna torn med vakter beväpnade med de senaste typerna av vapen också. Varför inte passa på att testa nya automatvapen för någon nystartad vapentrafik?

Förslagsvis skulle det också vara möjligt att låta människor som söker asyl i Uffes eget land få vänta på besked i samma läger där det normala skulle vara att de sökande skulle bidra till landets välfärd genom något lämpligt kroppsarbete medan deras eventuella barn förvarades på ett säkert sätt i låsta utrymmen.

Av Stine Nillesdotter

Detta är en debattartikel. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


Stine Nillesdotter blev utbildad i relationell systemteori under åren i USA. Hon har som musiker mest sysslat med barock och improvisation.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.