Nyhetsplock söndag 21 april 2024

Publicerad 2024-04-21

Cannabiskafé öppnade i Oslo, stor blåljusinsats i Tyresö, it-tekniker på Trafikverket får sparken efter kopplingar till gäng, fem häktade för grova ekobrott och bilsprängning i Landskrona.

Första kaféet som säljer cannabis har öppnat i Norges huvudstad. Roar Mikalsen, en känd norsk drogaktivist, ligger bakom kaféet.
Kön var lång utanför ingången, många vill se spektaklet och en hel del ville köpa. Dock stängde polis ner verksamheten efter 1,5 timme.
Försäljning av cannabis är nämligen olagligt i Norge, men Mikalsen vill skapa en reaktion från staten och öppna upp debatten som kanske kan leda till en legalisering.

 Under lördagen skickades ett stort antal blåljusfordon till Granängsringen, i Tyresö, beläget söder om Stockholm. Förutom polisbilar dirigerades även brandförsvaret, akutläkarbil, ambulanshelikopter och en specialambulans till adressen. Ett barn togs sedan ut till den väntande helikoptern.
– Det jag vet är att vi fick in larm om ett misstänkt hjärtstopp klockan 12.42, och att det handlar om ett barn. Jag kan inte lämna några ytterligare uppgifter, men vi hanterar händelsen som ett sjukdomsfall, säger polisen Anna Westberg till tidningen Nongrata.

 En person som jobbade som it-tekniker hos Trafikverket i Borlänge, har nu valt att sluta sitt jobb sedan det avslöjats att han driver ett företag med två personer som har kopplingar till ett kriminellt nätverk.
Varken it-teknikern eller de två männen han driver företag med är dömda för något brott.
– I den här utredningen kunde vi konstatera att det fanns en koppling till gängkriminalitet, säger HR-chefen Lena Wredelius till P4 Dalarna.

 Fem personer greps under en gryningsräd i onsdags. De tre männen och två kvinnorna har nu häktats som misstänkta för grov ekonomisk brottslighet i Eskilstuna, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.
Enligt chefsåklagare Charlotta Tanner handlar det om kreditbedrägerier. En av de misstänkta anklagas för grovt bedrägeri och övriga för grovt bedrägeri och grovt penningtvättsbrott.

 Polis och räddningstjänst larmades till en adress i centrala Landskrona under natten till lördagen. En bil stod i lågor när första blåljusfordonet anlände. En misstänkt sprängning utreds nu. Ingen misstänkt har gripits.
– Vi skickar dit en patrull och det finns tecken på att det skett någon form av detonation, säger Filip Annas, polisens presstalesperson i region Syd till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.