Nyhetsplock söndag 12 maj 2024

Publicerad 2024-05-12

Man misstänks påkörd av bil, privatisering av fängelse kan bli verklighet, misstänkt skjutvapen medförde stort polispådrag, pojke misshandlad i Göteborg, äldre par rånat i sitt hem och Nederländernas representant i Eurovision misstänks för olaga hot - diskvalificeras.

En man som hittades skadad vid vägkanten i Krokum kommun misstänks ha blivit påkörd av en bil som sedan smitit från platsen. Den påkörda fördes med ambulans till sjukhuset, skadeläget är okänt.
En förundersökning om vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada har inletts.
”Det finns misstanke om att mannen blivit påkörd, men ingen förare har gett sig till känna”, skriver polisen på sin hemsida.

Ett flertal partier och riksdagsledamöter har meddelat att en delvis privatisering av Kriminalvården kan bli aktuellt, detta som ett sätt att råda bot på den överbeläggning som för tillfället råder på landets fängelser och häkten.
En av de som är för en privatisering är den före detta socialdemokratiska riksdagsledamoten, numera tillhörande Folklistan, Jan Emanuel.
Han har byggt upp flera framgångsrika företag inom bland annat vård och behandling, och anser sig kunna driva ett fängelse.
– Jag kan lätt ta över en anstalt och är den första som räcker upp handen när det blir möjligt. Det är en fråga om ”när” privatisering kommer att ske och inte ”om” det kommer att ske, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

Under natten mot lördagen larmades polis till ett skogsområde i centrala Handen, söder om Stockholm. En person hade blivit grovt misshandlad av två personer, som greps på plats.
Man hade initialt fått information om att någon from av skjutvapen varit inblandat, vilket medförde ett stort pådrag.
– Man tog i rejält från början av insatsen. Men det ska inte ha varit något vapen inblandat. Det rör sig om slag och sparkar, säger vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Polispatruller skickades till Grimboåsen i Göteborg efter att en minderåring blivit misshandlad av fler gärningspersoner. Brottsoffret utsattes för slag och sparkar och sedan stals hans moped.
De maskerade gärningspersonerna kom till platsen i en vit skåpbil som de sedan flydde i. På sin hemsida skriver polisen att man är intresserade av iakttagelser i samband med händelsen.
Om någon har uppgifter som kan leda utredningen vidare ber polisen att man ska kontakta dem på 114 14.

Två okända personer bröt sig under natten till lördagen in hos ett par i 80-årsåldern i Mellbystrand i Laholms kommun i Halland. Gärningsmännen tvingade in sig i bostaden och band paret, mannen misshandlades även.
Man fick med sig dyra klockor och smycken. Paret kunde till slut ta sig loss och själva larma polisen. Ingen har ännu gripits. En förundersökning avseende rån har inletts.

Joost Klein, Nederländernas representant i Eurovision Song Contest, som pågått i Malmö, är misstänkt för olaga hot. Enligt uppgift till flera medier var han våldsam mot en kvinna i tv-produktionen. Bara timmar innan den stora finalen beslutade EBU att artisten skulle diskvalificeras.
– Vi har ett ärende med en man som misstänkt för olaga hot som skedde i Malmö Arena. Det misstänka brottet ska ha skett under torsdagskvällen. Men anmälts under fredagen. Vi har hållit förhör med vittne och vidtaget med andra utredningsåtgärder, säger Evelina Olsson vid polisen till Aftonbladet.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.