Nyhetsplock söndag 2 juni 2024

Publicerad 2024-06-02

Högg sin pojkvän för att han använt sista mjölken, Kanadas värsta seriemördare död, misstänkt utomhusvåldtäkt, del av tunnel rasade på bil och skottlossning i Göteborg.

Den 32-åriga Melissa Eynon, från Wales, och hennes pojkvän hade varit tillsammans i ungefär sex månader. En morgon fixade han en kopp te till sin flickvän, i samband med detta använde han den sista mjölken.
Av något skäl förargade detta Melissa till den grad att hon högg sin kille med en kniv i handen och armen. Först polisanmälde han inte det, men valde efter tre dagar att gå till polisen.
Melissa Eynon dömdes till 13 månader och två veckors villkorligt fängelse, det vill säga om hon sköter sig behöver hon inte låsas in. Dessutom måste hon genomföra 150 timmars samhällstjänst.

Den kanadensiske 74-årige seriemördaren Robert Pickton dog i fängelset under fredagen i sviterna efter en grov misshandel som skedde för cirka tre veckor sedan.
Pickton dömdes 2007 till fängelse på livstid för sex mord, han hade dock åtalats för 26 stycken. Enligt egen utsaga hade han mördat totalt 49 kvinnor.
På grisfarmen han ägde hittades DNA från 33 olika kvinnor. Under sin rättegång erkände han att han ströp sina offer till döds. Sen tömde han kvinnorna på inälvor och blod och lät därefter sina grisar äta upp resten av kropparna.

Under natten till lördagen skedde en misstänkt våldtäkt utomhus i Göteborgsområdet. Brottsoffret, en kvinna i 25-årsåldern, kunde själv larma polisen efter att gärningsmannen flytt platsen.
Kvinnan fördes till sjukhus för vård, skadeläget är okänt. Flera patruller sökte i området efter den misstänkte, men ingen har ännu gripits.
En teknisk undersökning genomfördes av brottsplatsen under natten och var klar tidigt på söndagsmorgonen.

En man och en kvinna som körde genom tunneln på ön Stenungsö utanför Göteborg fick en obehaglig överraskning när en stor stenbumling plötsligt rasade från taket och krossade bilen.
Kvinna, som var i 25-årsåldern, skadades allvarligt men inte livshotande, mannen skadades lindrigare. Enligt uppgift ska det ha varit ett blixtnedslag som orsakade raset.
– Det var en väldigt stor sten och den träffade rätt på deras bil, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten till Aftonbladet.
Polisen har bedömt det som en olycka och därmed finns ingen misstanke om brott.

Polis larmades till bostadsområdet Lindholmen i Göteborg efter att flera personer ringt 112 om att de hört skottlossning. Anländande patruller fann ingen skadad person, men hittade tomhylsor och annat som tydde på att någon avfyrat ett vapen.
En förundersökning gällande försök till mord har inletts.


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.